Noi dezvăluiri în cazul învăţătoarei care cerea bani părinţilor pentru cadouri. Ce spune mama care a filmat-o

Mama care a denunţat-o pe Dana Blându a povestit, la România TV, că de la începutul anului a dat la şcoală aproximativ 500 de lei pentru cheltuieli precum curăţenie, cretă, apă plată. În plus, învăţătoarea făcea presiuni pentru ca părinţii să-i ducă pe cei mici la After School-ul ei şi îşi trata elevii în funcţie de cadourile primite de la părinţi.

11 ian. 2014, 12:58
Noi dezvăluiri în cazul învăţătoarei care cerea bani părinţilor pentru cadouri. Ce spune mama care a filmat-o

În total am dat 500 de lei, în afară de cadoul individual. Pentru curăţenie, multifuncţională, rafturi. Sunt foarte multe, hârtie, cretă, apă plată. Asta e suma fixă pe care am strâns-o după ce o mămică a donat calculatorul, un tatic boxe„, a povestit mama fostei eleve a învăţătoarei de la Şcoala nr. 10 din Capitală.

Mai mult, învăţătoarea Dana Blându insista ca părinţii să-i ducă pe cei mici la After School-ul ei privat.

Ne-a presat cu After School-ul ei. A zis că se simte sfidată că nu ducem copiii la ea şi că îi ducem în altă parte„, a povestit părintele.

După ce a înregistrat-o pe învăţătoare în timp ce le cerea insistent bani pentru cadourile cadrelor didactice din instituţia de învăţământ, mămica s-a dus la directoare, însă reclamaţia ei nu a primit niciun răspuns, aşa că a decis să facă publice înregistrările.

Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Maria Rosetti”, din Capitală, a demis-o, vineri, pe învăţătoarea Dana Blându, filmată de un părinte în timp ce solicita cadouri mai scumpe pentru directoarele şcolii şi pentru alţi angajaţi.

Decizia Consiliului a fost luată cu unanimitate de voturi şi a venit la o zi după ce ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, declara, în contextul anchetei de la Şcoala 10, că fondul clasei poate exista doar ca iniţiativă a părinţilor şi este ilegal dacă este gestionat de şcoală, prin învăţătoare, profesori sau director.