Noi dezvăluiri în scandalul Mircea Băsescu. Fiul lui Bercea: Traian Băsescu a luat 300.000 de euro

Traian Băsescu se pregătea să îl graţieze pe Bercea Mondialu, în schimbul sumei de 300.000 de euro. Asta spune fiul lui Bercea. Florin Anghel, alias Băsică, a declarat că Mircea Băsescu i-a spus de foarte multe ori că preşedintele ştia de la început de banii pe care ei i-au dat pentru libertatea lui Bercea.

26 iun. 2014, 06:21
Noi dezvăluiri în scandalul Mircea Băsescu. Fiul lui Bercea: Traian Băsescu a luat 300.000 de euro

„Traian Basescu stia de banii luati de la frate-su, pentru ca el, frate-su nu mi-a spus o data, de n ori ca banii astia au ajuns la fratele lui, prin prima tranşă de 250.000 de euro”, a declarat la Antena 3 Florin Anghel, alias Băsică.

Florin Anghel susţine că în 2012, Traian Băsescu l-a chemat pe fratele lui la Neptun pentru a pune la punct eliberarea lui Bercea.

Citeşte şi: Procurorul Iacobescu a făcut dezvăluiri despre dosarul lui Bercea Mondial: Mulţi au luat bani de la el

„Era perioada 2012, acum 2 ani de zile, la el in casa si mi-a zis: frate nu mai putem discuta pentru ca ma duc ca m-a chemat la Neptun. I-am zis : Bine domnu sef, duceti sa vorbiţi cu el. Si el: stai tu linistit ca am luat deja legatura atunci cand s-au dat banii la el”, a mai spus fiul lui Bercea.

Anul trecut, fiul lui Bercea Mondial i-ar fi dat personal lui Mircea Băsescu actele prin care cerea preşedintelui graţierea tatălui său. În schimbul favorului, Traian Băsescu ar fi luat nici mai mult, nici mai puţin de 300.000 de euro.

A fost acum un an de zile la Odeon, a plecat direct la teatru să vorbesc cu el în privinţa mea pentru că eu am fost cu el acolo. M-am întâlnit cu el la Odeon, i-am lăsat nişte acte, că trebuia să ii las niste acte. In legatura cu actele de gratiere. Ii dusesem acte ca sa il gratieze pe tata. El mi-a zis ca banii ajung la Traian Băsescu. O parte din ei au ajuns la Traian Basescu, o sa vedeti filmarea: 300 de mii, plus Marian Căpăţână care a dus banii direct acolo”, a mărturisit Băsică.

Citeşte şi: RECHIZITORIUL PROCURORILOR: Mircea Băsescu a înregistrat ŞANTAJUL cu TELEFONUL