Avioanele 737 MA: Noi documente analizate de o comisie a Congresului american

Documente ale companiei Boeing analizate de o comisie a Congresului amercan par să indice o imagine ”foarte îngrijorătoare” a comentariilor din partea angajaţilor producătorului de avioane referitoare la avioanele 737 MAX, care în prezent sunt consemnate la sol în urma a două prăbuşiri fatale, a declarat un consilier din Congres.

26 dec. 2019, 08:03
Avioanele 737 MA: Noi documente analizate de o comisie a Congresului american

Documente ale Boeing analizate de o comisie a Congresului amercan par să indice o imagine ”foarte îngrijorătoare” a comentariilor din partea angajaţilor producătorului de avioane referitoare la avioanele 737 MAX, care în prezent sunt consemnate la sol în urma a două prăbuşiri fatale, a declarat un consilier din Congres, citat de Reuters.

Documentele au fost puse la dispoziţia comisiei pentru infrastructura de transport din Camera Reprezentanţilor şi a Administraţiei Federale pentru Aviaţie (FAA) luni, în aceeaşi zi în care Boeing a anunţat concedierea directorului general Dennis Muilenburg, în contextul crizei legată de gestionarea celor două prăbuşiri fatale, potrivit news.ro

737 MAX, cel mai bine vândut avion al Boeing, este consemnat la sol din luna martie. În urma prăbuşirilor din Indonezia şi Etiopia, într-un interval de cinci luni, au murit 346 de oameni.

Citeşte şi Un avion de luptă performant s-a prăbuşit în timpul unui antrenament

Boeing a anunţat luni că preşedintele board-ului Boeing, David Calhoun, fost director la General Electric, care este membru în board din 2009, va prelua funcţia de director general de la Muilenburg, de pe 13 ianuarie. Ultimul set de documente depuse la FAA conţin mesaje instant de la un fost pilot principal al Boeing, Mark Forkner, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, potrivit news.ro.

În luna octombrie, Boeing a predat mesaje din 2016 dintre Forkner şi un alt pilot în care acesta afirmă că ar fi putut să inducă în mod neintenţionat autorităţile de reglementare americane şi a pus sub semnul întrebării performanţele unui sistem de siguranţă de importanţă majoră în timpul testării acestuia.

Anterior, Boeing a predat documentele Departamentului de Justiţie, care desfăşoară o investigaţie penală referitoare la avionul 737 MAX. Compania încearcă să îmbunătăţească relaţiile cu autorităţile de reglementare americane şi internaţionale, pentru a readuce în serviciu aeronavele 737 MAX.