Noi doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer ajung luni în România. De când se reia programarea în vederea vaccinării cu Pfizer

A zecea tranşă de vaccin de la Pfizer - BioNTech, care constă în peste 200.000 de doze, soseşte luni în România. Noile doze de vaccin de la Pfizer vor fi distribuit în şapte centre regionale de depozitare şi ulterior transferate în centre de vaccinare.

21 feb. 2021, 15:56
Noi doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer ajung luni în România. De când se reia programarea în vederea vaccinării cu Pfizer

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni, pe cale aeriană, în România. Este vorba despre cea de a zecea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 201.240 doze. Acestea vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, a anunţat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, se arată într-un comunicat al CNCAV.

Noile doze de vaccin vor fi distribuite după cum urmează:
– Centrul Național de Stocare București: 59.670 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 23.400 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.
Până la acest moment, în țara noastră s-au recepționat 1.308.509 de doze de la Pfizer BioNTech și au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 21 februarie. Aproape 2.500 de cazuri COVID-19 în 24 de ore. 20% sunt în Bucuureşti

 

De când se reia programarea în vederea vaccinării cu Pfizer

Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare, mai precizează CNCAV.

Citeşte şi: Bill Gates aruncă BOMBA despre vaccinul împotriva Covid-19. Oamenii și l-au făcut degeaba până acum! Unde s-a greşit