Noi epurări în Turcia: 144 de persoane din sistemul judiciar sunt bănuite de legături cu reţeaua clericului Fethullah Gulen

Epurările continuă în Turcia, ţară în care autorităţile au reţinut 144 de persoane din sistemul judiciar, fiind suspectate de legături cu clericul musulman Fetullah Gulen.

22 mart. 2019, 13:26
Noi epurări în Turcia: 144 de persoane din sistemul judiciar sunt bănuite de legături cu reţeaua clericului Fethullah Gulen

Ankara  a anunţat vineri că a arestat 144 de membri ai sistemului judiciar fiind suspectaţi de legături cu reţeaua clericului musulman  Fethullah Gulen, considerată responsabilă pentru lovitura de stat eşuată din anul 2016, urmată de violenţe şi arestări, relatează agenţia de presă Reuters.

Autorităţile turce susţin că membrii reţelei clericului Gulen nu sunt infiltraţi doar în instituţiile militare şi de stat, ci şi în sistemul judiciar din Turcia.

În urma loviturii de stat, mii de procurori şi judecători şi-au pierdut funcţiile în ultimii trei ani.

Între persoanele arestate ficurează 108 avocaţi şi opt judecători şi procurori care au fost demişi din funcţie, au transmis procurorii care se ocupă de caz.

Arestările au fost făcute în urma unei operaţiuni care s-a desfăşurat în 37 de provincii din Turcia.