Noi imagini cutremurătoare din Ucraina. O mamă și copiii ei caută adăpost în subteran

Noi imagini cutremurătoare din Ucraina. Stațiile de metrou s-au transformat în adăposturi anti-aeriene după ce Vladimir Putin a declanșat invazia asupra Ucrainei. În Harkov, subteranul a devenit aproape neîncăpător pentru sutele de oameni, mulți cu copii.

24 feb. 2022, 21:13

Noi imagini cutremurătoare din Ucraina. Oksana și-a luat copiii și o valiză și a coborât în stația de metrou. Ca provizii, are cu ea o pungă de biscuți și ceva apă. „Nu-mi vine să cred că așa ceva se întâmplă. Încercăm să fim curajoși, pentru că avem copii și nu vrem să le arătăm că ne e frică”, i-a mărturisit ea jurnalistei CNN.

Citeşte şi: Război în Ucraina: Kievul o să cadă în 96 de ore, anunţă Newsweek 

Noi imagini cutremurătoare din Ucraina

Milioane de ucraineni s-au trezit joi într-un conflict la scară largă cu Rusia: cu explozii, sirene anti-aeriene și tancuri intrând în țară dinspre Rusia, dar și Belarus și Crimeea. Cu doar o seară în urmă, oamenii erau îngrijorați.

Dar chiar și în estul Ucrainei, în regiunea Donețk, restaurantele erau pline, florăriile deschise, mașinile circulau pe străzi ca într-o zi obișnuită, a povestit corespondentul BBC Sarah Rainsford.

Marta Shokalo, șefa biroului BBC de la Kiev, a scris că exploziile în capitala Ucrainei au început chiar după discursul lui Putin.

Le auzeam de acasă, iar oamenii din diferite părți ale orașului au început să trimită mesaje pe grupul nostru WhatsApp despre explozii care au avut loc în apropierea lor. Să realizez că Kievul însuși era atacat, nu linia frontului din estul țării, a fost un mare șoc. În Ucraina, nu mai există niciun loc sigur”, a scris ea.