Noi imagini de coșmar de la Spitalul Universitar. Colaps total, pacienții stau pe scaun la Urgențe, cu masca de oxigen

Situația de la Spitalul Universitar București se adâncește. Coada de ambulanțe devine tot mai lungă, iar pacienții cu Covid stau pe scaun la Urgențe cu masca de oxigen din cauza lipsei de paturi.

08 oct. 2021, 14:58

Spitalul Universitar București se confruntă cu o situație din ce în ce mai grea, personalul medical cu greu mai face față numărului de pacienți infectați cu Sars-Cov-2.

Încă de acum două zile la ușa spitalului se ambulanțele se așezau într-o coadă lungă, iar la acest moment șirul mașinilor de Salvare a devenit interminabil.

Situația este critică, deoarece unitatea sanitară nu mai are niciun loc liber în secții, nici în cele normale, nici în cele de terapie intensivă. Bolnavii ajung în unitățile de primiri urgențe, unde stau pe scaun, cu mască de oxigen, în așteptarea eliberării unui loc.

În prezent, în spital sunt 339 de pacienți confirmați cu coronavirus. Dintre aceștia, 80 sunt la secția ATI, iar 40 de pacienți au fost preluați vineri, relatează Digi24.

Spitalul Universitar din Capitală. Nu mai există locuri pentru pacienții COVID, iar bolnavii sunt tratați pe holuri

Spitalul Universitar din București trece printr-o situație extremă la o zi după numărul record la cazuri de infectări de la începutul pandemiei.

Ambulanțele cu pacienți COVID au făcut coadă în fața instituției, însă spitalul nu mai are locuri pentru ei.

Unele ambulanțe au adus pacienți noi, altele așteptau să preia pacienți, pentru că și unitatea de primiri urgențe de aici este suprasolicitată.

Pacienții sunt tratați pe holurile spitalului, iar unii așteaptă să fie preluați de medici, dar spitalele nu mai au unde să îi țină, așa că fac solicitări la CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției) pentru a-i transfera la alte spitale.

În fața Spitalului Universitar sunt și corturi de triaj, pentru că medicii se așteaptă ca și în perioada următoare să crească numărul de infectări cu COVID.