Noi imagini din CLUBUL COLECTIV: „Pozele sunt needitate. Sunt urcate aşa cum au fost făcute”

A trecut mai bine de o lună de la cea mai mare tragedie din România în ultimii ani. Peste 30 de zile de când părinţii, fraţii, surorile, soţiile, prietenii îşi plâng îngerii: 60, un număr prea mare care a îngheţat suferinţa pe chipurile multora. Acum, au apărut imagini noi din club, înainte de izbucnirea incendiului.

07 dec. 2015, 11:15

Peste 200 de persoane au mers pe 30 octombrie în Club Colectiv pentru a asista la concertul trupei Goodbye To Gravity. La ora 22.32 în local a izbucnit un incendiu şi s-a dezlănţuit iadul.

Noi fotografii din timpul concertului au fost făcute publice acum, la peste o lună de la tragedie.

Imaginile extrem de tulburătoare surprind bucuria tinerilor în faţa scenei, dar şi momentul în care tavanul clubului a fost cuprins de flăcări.

În această fotografie este surprins momentul in care flacarile de pe stalpul acoperit cu burete antifonat se extinda catre tavan, care era si el acoperit, cu acelasi burete antifonat, dincolo de plafonul fals de lemn.

„Acest articol este pentru colegul meu Claudiu, pentru cei din trupa Goodbye to Gravity, pentru cei care nu mai sunt printre noi, dar si pentru cei care au reusit sa scape. Pozele sunt needitate, nesortate şi sunt urcate aşa cum a fost făcute”, scriu cei de la mahmur.info.

În urma incendiului din 30 octombrie, din Clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

Citeşte şi: Veşti bune privind starea unui rănit din Colectiv internat în Israel. Vezi cum arată după mai multe operaţii

Zeci de persoane, în mare parte aparținători și cunoștințe ai celor care și-au pierdut viața sau au fost răniți în incendiul din clubul Colectiv, au mers săptămâna trecută la locul tragediei, la o lună după cele întâmplate, pentru a duce flori, a aprinde o lumânare și a spune o rugăciune în memoria celor 60 de persoane care au murit.

Împietriţi de durere, cu ochii prea obosiţi de atâtea lacrimi vărsate, rudele celor care au pierit în clubul morţii şi-au adunat cu greu puterile să vină la locul tragediei. Au aprins o lumânare şi au lăsat o floare, rugându-se ca acolo, sus, unde s-au dus cei 60 de tineri, lor să le fie mai bine. Pentru viaţă se luptă acum 30 de răniţi, care sunt internaţi în spitalele din străinătate, ultimul fiind transportat luni la Viena, cu un avion al ministerului de interne.

Alţi 31 de tineri primesc îngrjiri medicale în spitalele din Capitală.