Noi informaţii despre atacatorul de pe aeroportul Orly din Paris. Ce a strigat teroristul în momentul atacului

Francezul în vârstă de 39 de ani împușcat mortal sâmbătă de forțele de securitate la aeroportul Orly-Sud din Paris, după ce a atacat o patrulă militară, a spus că era pregătit să ucidă și se afla acolo pentru "a muri în numele lui Allah", a afirmat sâmbătă procurorul capitalei franceze, François Molins, scrie AFP.

18 mart. 2017, 19:48
Noi informaţii despre atacatorul de pe aeroportul Orly din Paris. Ce a strigat teroristul în momentul atacului

Ziyed Ben Belgacem, condamnat deja pentru mai multe jafuri cu violență, a atacat această patrulă strigând: „Lăsați armele jos, sunt aici pentru a muri în numele lui Allah. În orice caz, vor fi morți”, a declarat procurorul în cursul unei conferințe de presă. Pe lângă, tatăl și fratele său, a mai fost plasat în arest și vărul agresorului.

Potrivit Agerpres, individul, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a trântit la pământ un militar de sex feminin și a încercat să-i ia arma, potrivit declarațiilor ministrului francez al apărării, Jean-Yves Le Drian.

Femeia, care făcea parte dintr-o patrulă formată din trei militari care asigurau paza la aeroport, a ținut bine de arma din dotare în timpul atacului. Cei doi camarazi au hotărât să deschidă focul ca să-și apere colega și oamenii din jur, a explicat Le Drian. În prezent, femeia militar „se simte bine” după atacul „extrem de violent”, au declarat reprezentanți ai armatei franceze.

Vezi si: Atacuri armate la Paris. Detalii ŞOCANTE despre autor