Noi informaţii despre dispariţia avionului malaezian. Un anchetator american ar fi descoperit bucăţi din aparat

Un anchetator amator american, Blaine Gibson, le-a predat luni autorităţilor australiene bucăţi pe care el le-a descoperit şi crede că fac parte din avionul malaezian dispărut în data de 8 martie 2014, cu 239 de pasageri la bord, în scurt timp după ce decolase de pe aeroportul din Kuala Lumpur ci destinaţia Beijing  şi despre care se crede că s-ar fi prăbuşit în Oceanul Indian.

12 sept. 2016, 16:06
Noi informaţii despre dispariţia avionului malaezian. Un anchetator american ar fi descoperit bucăţi din aparat

Aceste noi informaţii despre posibila descoperire a unor fragmente din aparatul dispărut deasupra Oceanului Indian relansează teoria producerii unui incendiu la bordul avionului, mai ales că anchetatorul american a mai precizat că numeroase bucăţi sunt innegrite ca şi cum ar fi fost arse de flăcări.

Aparatul Boeing 777 ce avea la bord 239 de persoane a dispărut de pe ecranele radarelor la data de 8 martie 2014, după ce a decolat din Kuala Lumpur spre Beijing.

În urma catastrofei aviatice, Australia a lansat atunci ample operaţiuni de căutare a avionului dispărut pe o suprafaţă de 120.000 de kilometri pătraţi. Dispariţia avionului este încă învăluită în mister.

Bucăţile descoperite de americanul Blaine Gibson au fost predate Biroului Australian pentru Securitatea Transporturilor.

Citeşte şi O femeie a văzut un avion în flăcări, în Oceanul Indian, în noaptea dispariţiei Boeingului 777

Blaine Gibson, un avocat care a luat pe cont propriu investigaţiile personale pentru găsirea unor indicii despre avionul malaezian prăbuşit le-a declarat jurnaliştilor că a găsit posibile resturi din avionul prăbuşit în Madagascar, potrivit presei

Până la dezlegarea misterului dispariţiei zborului MH370 rămân în cercetare toate variantele: defecţiuni mecanice sau de structură, incendiu la bordul aparatului, un act terorist sau o luare de ostatici.

În martie, Gibson a mai remis un rest din avionul dispărut autorităţilor din Mozambic pe care l-a găsit pe coastă şi despre care crede că ar fi provenit din aparatul dispărut.