Noi informaţii despre huliganii care au bătut-o pe jandarmeriţă la protestul diasporei: fac parte din galeria unei echipe de fotbal

Noi informaţii apar despre cei doi huligani care au bătut crunt o jandarmeriţă la protestul diasporei. Aceştia sunt membri ai galeriei unei echipe de fotbal bucureştene, mai cunoscuţi ca ultraşi. Agresorii urmează să fie prezentaţi  judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

12 aug. 2018, 13:43
Noi informaţii despre huliganii care au bătut-o pe jandarmeriţă la protestul diasporei: fac parte din galeria unei echipe de fotbal

Ionuţ Liviu Cojoacă (30 de ani) şi Claudiu Andrei Dobre (24 de ani), ambii din Bucureşti, sunt ultraşi din nucleul galeriei Clubului Sportiv al Armatei (Steaua), prezenţi la fiecare meci al echipei de fotbal, scrie adevarul.ro.

În urma audierilor de sâmbătă seara, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pe numele celor doi, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Andrei Dobre urmează să fie duşi la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă. Mai multe zeci de persoane au fost audiate în dosarul deschis după agresarea jandarmeriţei.

Audierile sunt făcute de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. „În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrările realizate de mass-media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a acţiunilor desfăşurate de aceştia”, spunea Poliţia Capitalei.

Pistolul furat de la aceasta nu a fost deocamdată recuperat. Deşi a ajuns la spital acuzând că nu-şi mai simte picioarele, investigaţiile medicale au arătat că Ştefania, femeia jandarm de 23 de ani, bătută în Piaţa Victoriei, nu a suferit nicio fractură a coloanei cervicale. În schimb, ea a rămas cu multiple traumatisme la nivelul capului şi corpului, în urma loviturilor repetate încasate de la grupurile violente din Piaţa Victoriei.

Doi jandarmi, dintre care o femeie, au fost prinşi în mijlocul unui grup de manifestanţi şi au căzut victime agresiunii mulţimii furioase, vineri seară, în Piaţa Victoriei. Cei doi militari au fost scoşi de mai mulţi manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii.

Citeşte şi Cine este protestatarul salvator care a apărat-o pe jandarmeriţă de huligani. „A urmat o ploaie de pumni şi picioare încasate”