Noi informaţii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. De ce zvonurile despre bolile şi moartea lui Putin nu se confirmă

Cu fiecare zi de război, zvonurile despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin se înteţesc. Întreaga planetă pare să aibă nevoie de certitudinea că există o justiţie divină care va avea grijă de cel care a tulburat liniştea lumii.

31 mai 2022, 23:35
Noi informaţii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. De ce zvonurile despre bolile şi moartea lui Putin nu se confirmă

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin este un subiect intens dezbătut mai cu seamă după declanşarea războiului. Despre Vladimir Putin s-a speculat că ar suferi de leucemie sau de boala Parkinson, că a supravieţuit unei tentative de lovitură de stat şi unui număr mare de atentate sau că ar fi murit și ar fi fost înlocuit de o sosie. Iată doar o parte dintre informaţiile neconfirmate, care nu pot fi verificate din surse independente, scrie The Guardian.

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin, permanent sub semnul întrebării

Fotografiile cu Vladimir Putin întâlnindu-se cu medici de top sunt analizate în detaliu, fiecare gest este pus sub microscop: se sprijină de masă din cauza durerilor în timpul unei întâlniri cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, la sfârșitul lunii aprilie; fața lui este umflată din pricina administrării de steroizi, așa cum a susținut fostul ministru de Externe Lord Owen, în martie. Un fost spion sovietic a lansat zvonul că Putin suferă de Parkinson, în timp ce publicația New Lines Magazine a susţinut că a obținut o înregistrare a unui oligarh care spunea că președintele rus este „foarte bolnav și suferă de un tip de cancer de sânge”.

Pe site-ul Proekt, a fost publicată o investigaţie care sugerează faptul că Putin ar avea cancer tiroidian. Demersul jurnalistic s-a bazat pe documente potrivit cărora Putin ar fi fost vizitat de zeci de ori de un medic oncolog și de doi medici ORL. Ofițerul de securitate susține că lui Putin i-ar fi rămas „nu mai mult de doi până la trei ani” și își va pierde și vederea, relatează The Mirror, citat de DailyMail. Verdictul ar fi fost dat chiar de medici, care l-au informat deja pe președintele rus.

Ba, chiar, Serviciile Secrete britanice au lansat o ipoteză şocantă: Vladimir Putin ar fi deja mort. Daily Star a publicat informaţia că o sosie ar fi fost folosită pentru aparițiile acestuia, deoarece prietenii Kremlinului ar avea tot interesul să-i ascundă moartea în încercarea de a pune mâna pe putere.

Însă niciunul dintre aceste zvonuri nu a fost confirmat.

Într-un interviu recent, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a negat zvonurile potrivit cărora Putin ar fi bolnav sau pe moarte.

Citeste si Vladimir Putin începe să orbească, ar mai avea trei ani de trăit. Kremlinul are deja un plan de succesiune

Președintele Vladimir Putin apare în public în fiecare zi. Îl puteți urmări pe ecrane, puteți citi și asculta discursurile lui. Nu cred că oamenii sănătoși pot vedea semne de boală sau de sănătate precară”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat televiziunii franceze.

La rândul său, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus că este vorba de „falsuri și minciuni”.

Putin, portretizat drept un lider cu o formă fizică de invidiat

De la preluarea puterii, Putin a fost portretizat ca un sportiv activ pentru a contrasta cu imaginea lui Boris Elțin, a cărui sănătate precară i-a afectat imaginea de lider. Totuşi, opinia publică nu a putut să nu remarce disparițile sale ocazionale, pe fondul unor răni suferite la hockey sau la judo. Putin însuşi a mărturisit recent că a căzut de pe cal la începutul primului său mandat de președinte. Potrivit The Guardian, aceste speculații au apărut tocmai pentru că Kremlinul păzește cu ferocitate informațiile despre sănătatea liderului rus.

Kremlinul a folosit în mod regulat materiale video înregistrate anterior, pentru a face să pară că Putin participă la anumite întâlniri, deși el era absent. O absență îndelungată a aprins imaginația opiniei publice în timpul focarului de coronavirus. În timp ce Putin susținea că se află la Moscova, anumite rapoarte sugerau că liderul rus este, de fapt, la Soci.

Pe baza analizării limbajului trupului, s-a sugerat că Putin ar avea probleme la spate, mai ales după ce președintele rus a făcut o grimasă vizibilă în timpul unei întâlniri cu Șoigu, la sfârșitul lunii aprilie.

Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanov crede că Putin „mai are de trăit cel puțin câțiva ani. Fie că ne place sau nu, acesta este adevărul

Citeste si Serviciile Secrete britanice au lansat o ipoteză şocantă: Vladimir Putin ar fi deja mort. Cum se explică apariţiile din ultima perioadă ale liderului de la Kremlin