Noi înregistrări incendiare cu Mircea Băsescu şi Izaura VIDEO

Fratele fostului preşedinte a fost filmat de rudele lui Bercea Mondial în momentul în care negocia cu Izaura înapoierea banilor primiţi. În imagini, Mircea Băsescu spune că nu mai are niciun ban, iar fiica lui Bercea îl ameninţă cu arestul.

10 sept. 2015, 20:52
Noi înregistrări incendiare cu Mircea Băsescu şi Izaura VIDEO

Rudele lui Bercea fac publice noi imagini cu Mircea Băsescu. Acesta a fost înregistrat în timp ce discuta cu Izaura despre sutele de mii de euro primite de la Marian Căpăţână.

Iata cateva discutii purtate de Izaura Anghel si Mircea Basescu:

„Izaura Anghel: 10.000! Da!

Izaura Anghel: Noi avem 285.000 de euro. Din astia 285.000…

Mircea Basescu: 285 i-ai dat tu lui Marian! (n.r. – Marian Capatina)

Izaura Anghel: 600 i-am dat! Din 600 mi-a dat 315.000. Mi-ati dat dumneavoastra 280.000 de dolari. Si Marian 110.000.

Mircea Basescu: A adus banii in plasa aia si a lasat-o la voi”.

(…)

„Izaura Anghel: Da-i, ma, banii! Ia-ti banii! (n.r. – din imagini reiese ca Izaura refuza sa ia banii de la Mircea Basescu)

Mircea Basescu: Bai, eu altii nu mai am! Eu n-am de unde. Dar eu pot sa-l ajut pe Marian sa faca rost!

Izaura Anghel: Nu, mai nasule! De ce sa il ajutati?”

(…)

„Mircea Basescu: Nu cu bani se scotea Bercea. Nu vezi cum ii aresteaza pe avocati, pe procurori, pe astia, pe judecatori?

Izaura Anghel: Nasule, daca eu ma duc si dau filmarea, si mata esti arestat!

Mircea Basescu: Poftim?

Izaura Anghel: Intr-o saptamana esti arestat, daca eu dau filmarea!”

Imaginile surprind şi flagrantul realizat de procurori, când l-au încătuşat pe soţul Izaurei, iar pe banii se vedea inscripţia „şantaj”.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

În iunie, Curtea de Apel Constanţa a decis definitiv ca Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână să fie cercetaţi sub control judiciar în dosarul în care sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.