Noi locuri de parcare în Bucureşti. Nicuşor Dan: S-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon. Accesul este gratuit deocamdată

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat miercuri că a fost deschisă parcarea de la Cora Pantelimon. Deocamdată accesul va fi gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele.

25 mai 2022, 11:13

Noi locuri de parcare au fost date în folosită în Bucureşti. „Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon! Șoferii care intră în București prin partea de est a orașului pot parca aici autoturismele personale și își pot continua călătoria cu mijloacele de transport în comun. „, a scris primarul general Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citeşte şi: Planul Primăriei Capitalei pentru a strânge un milion de lei pe zi din parcări. Locurile de pe trotuare vor fi blocate

Intrarea și ieșirea se fac prin Șoseaua Pantelimon. Parcarea are 500 de locuri și va funcționa non-stop, accesul fiind gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele și administratorul parcării, a mai anunţat edilul.

Această parcare face parte din Nodul Intermodal Park&Ride Cora Pantelimon, iar terminalul permite accesul rapid la liniile urbane și metropolitane de transport în comun.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, veste proastă pentru şoferii din Bucureşti. „Trebuie să creștem prețul parcării. E absolut necesar”

Primarul general Nicuşor Dan declara anul trecut că e nevoie ca preţul parcării să crească în Bucureşti deoarece „mașina nu mai e simbolul prestigiului social”.

Edilul Capitalei vrea să-i încurajeze astfel pe bucureşteni să folosească mijloacele de transport în comun sau bicicleta.

Da, trebuie să stimulăm mersul pe bicicletă, cunosc bine comunitatea bicicliștilor și sunt convins că atunci când vor avea infrastructura de care au nevoie în orașe și în apropierea orașelor, această comunitate va exploda”, a declarat primarul general.

„Ca infrastructură, din păcate, avem un decalaj de 4-5 ani. Cu toată responsabilitatea vă spun că o să luăm din prima bandă care e ocupată sau din linia de tramvai. Atâta timp cât nu ai un transport public care să ducă mulți oameni într-un regim de viteză nu se poate face. Realmente pentru multă lume mașina e o necesitate”, a mai precizat Nicuşor Dan.


loading...
Partenerii noștri