Noi MĂRTURII despre SUBMARINUL MISTERIOS din apele Suediei

Operaţiunea de mare anvergură lansată de Suedia pentru a găsi un submarin 'străin' în apele din largul Stockholm-ului va continua după ce alţi doi cetăţeni şi-au adăugat mărturiile celor anterioare, a anunţat marţi Marina suedeză, potrivit AFP, citată de Agerpres.

22 oct. 2014, 05:36
Noi MĂRTURII despre SUBMARINUL MISTERIOS din apele Suediei

Două noi mărturii despre submarinul misterios din apele suedeze au apărut recent.  ‘Pot să vă informez despre două noi observaţii, rezultat al căutării de către marele public a navei’ respective, a declarat în cursul unei conferinţe de presă contraamiralul Anders Grenstad. Cele două ‘observaţii’ au fost făcute luni, după cele două de vineri şi cea de duminică.

Contraamiralul nu a precizat ce au văzut exact persoanele respective, nici cât de credibile a considerat Marina informaţiile pe care acestea le-au furnizat.

În a cincea zi a unei operaţiuni militare de amploare pentru a găsi în Marea Baltică şi în arhipelagul Stockholm-ului acest eventual submarin, Marina nu înregistrase niciun rezultat.

‘Căutăm ceva sau pe cineva care încalcă integritatea teritorială a Suediei. Este absolut inacceptabil’, a subliniat Grenstad, promiţând să continue cercetările până la noi ordine.

Citeşte şi VAS MISTERIOS în Marea Baltică. A fost reperat un OBIECT de FABRICAŢIE UMANĂ. Nu e submarin olandez

‘Suedia arată astfel cu fermitate că acţionează direct şi clar’, declarase anterior şeful statului major Sverker Goranson presei după o reuniune cu Comisia Apărării din Parlament. ‘Obiectivul nostru acum este de a-i forţa să iasă la suprafaţa apei, orice ar fi, recurgând la forţă dacă va fi necesar’, adăugase el.

Generalul nu avea totuşi vreo informaţie precisă de furnizat despre rezultatul cercetărilor. ‘Este foarte probabil ca în teritoriul suedez să fie cineva (neautorizat) sau să fi fost. Ceva este în curs sau a avut loc’, a adăugat Goranson.

El a recunoscut că este foarte dificil să se găsească probe ale acestei incursiuni. ‘Mulţi doresc să aibă probe fizice. Este foarte dificil. Din punct de vedere istoric, noi nu am reuşit să obţinem niciodată. Şi nimeni altcineva nici în altă parte’, a amintit el.

Citeşte şi Mobilizare importantă de forţe militare. Submarin străin, probabil RUSESC, în apropiere de Stockholm

Misterul nu pare deci să fi fost lămurit, la fel ca şi alte incursiuni de acelaşi tip, reale sau presupuse, ale submarinelor în apropierea coastelor suedeze în timpul Războiului rece.

Operaţiunea care a mobilizat peste 200 de oameni, nave nedetectabile de radar, dragoare de mine şi elicoptere nu a fost declanşată vineri după ce un martor a raportat că a văzut un ‘obiect fabricat de om’ în apă. Duminică, armata suedeză publicase o fotografie care arăta spums mării şi o formă întunecată.

Rusia a negat orice implicare, susţinând că submarinul căutat este olandez, dar această afirmaţie a fost dezminţită de Olanda.