Noi măsuri anunţate de Prefectul Capitalei pentru evitarea aglomeraţiei din magazine. Cum vor face cumpărături bucureştenii

Prefectul Capitalei a anunţat miercuri, după întâlnirea cu retailerii, că magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi la cumpărături. Mai mult, trebuie să se respecte distanţarea de 2 metri între clienţi.

07 apr. 2021, 17:37
Noi măsuri anunţate de Prefectul Capitalei pentru evitarea aglomeraţiei din magazine. Cum vor face cumpărături bucureştenii
Noi măsuri anunţate de Prefectul Capitalei pentru evitarea aglomeraţiei din magazine

Noi măsuri anunţate de Prefectul Capitalei pentru evitarea aglomeraţiei din magazine. Toate magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi în incintă.

Noi măsuri anunţate de Prefectul Capitalei pentru evitarea aglomeraţiei din magazine

Citeşte şi Andreea Moldovan își menține părerea care îi sperie pe români: „Două săptămâni de carantină națională ar face minuni”

„Toţi retailerii au luat măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare, vor respecta toate magazinele mari/medii calculul clientelei utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client. Toate magazinele mici vor respecta distanţarea de 2 metri între clienţi. Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi un magazin. În funcţie de tipul de magazin şi de situaţia fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coşuri. Nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toţi operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectarea numărului maxim de clienţi. Până mâine la prânz aşteptăm propuneri suplimentare”, a precizat Alin Stoica.

Potrivit prefectului, aceste măsuri nu sunt unice și obligatorii pentru toți operatorii, însă fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectare numărului maxim de clienți.

Citeşte şi Ce restricții vor fi ridicate în noaptea de Înviere. Fără declaraţie şi cu număr nelimitat în curtea bisericilor

Guvernul va aproba joi prelungirea stării de alertă, în cadrul hotărârii care va fi adoptată urmând să fie prevăzute şi restricţiile de circulaţie privind Paştele ortodox, a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Mâine este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineaţa. Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a spus Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei Guvernului ce vor face autorităţile cu privire la solicitarea Bisericii Ortodoxe ca restricţiile de circulaţie să fie ridicate în noaptea de Înviere, conform News.ro.

Conform deciziei CNSU aprobate de Guvern pe 25 martie, este permisă circulaţia persoanele în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru a participa la slujbele religioase în Noaptea de Înviere. Aceeaşi măsură a fost aplicată şi pentru Paştele catolic şi Pesah.