Noi proteste ale românilor din străinătate în capitale europene

Românii s-au strâns pentru a treia seară consecutiv, în faţa Ambasadei române din Londra, pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale aprobată de Guvern marţi noapte. De asemena, grupuri de români au protestat şi în Berlin şi Bruxelles.

03 feb. 2017, 20:44
Noi proteste ale românilor din străinătate în capitale europene

Românii protestează la Londra, Berlin şi Bruxelles faţă de ordonanţa de urgenţă. Zeci de oameni au fluturat drapele şi pancarte cu mesaje precum „România este ţară, nu gunoi” şi au scandat, printre altele, „Ruşine, Ruşine, Ruşine să vă fie”.

Oamenii au intonat imnul României.

În capitala Belgiei, românii s-au strâns în faţa Reprezentanţei României la UE, unde au fluturat drapele şi pancarte pe care scria „Abrogarea şi-apoi valea”, „Vrem justiţie, nu corupţie” sau “Avem alergie la infamie, minciună şi hoţie”, informează news.ro.

 „Suntem milioane de români cei care nu vrem să cedăm în faţa corupţiei. De aceea recurgem la nesupunere civică, acţionăm împreună, fără acte de violenţă, împotriva deciziilor puterii de stat, pe care le considerăm nelegale sau potrivnice interesului comun!”, au afirmat organizatorii mitingului pe Facebook.

Zeci de oameni s-au strâns şi în centrul Berlinului, în semn de solidaritate cu protestele din România. „Împreună pentru schimbare” şi „Nu Guvernul meu”, scria pe pancartele lor.

Organizatorii au anunţat că mitingurile vor continua şi următoarele zile.