Noi proteste violente în Franța din cauza reformei pensiilor. Protestatarii au atacat forțele de ordine cu pietre și sticle

Paris a fost din nou sâmbătă scena unor proteste extrem de violente. Protestatarii care au ieșit în stradă pentru a cere guvernului să renunțe la creșterea vârstei de pensionare au atacat forțele de ordine cu sticle, pietre și artificii.

11 mart. 2023, 22:19
Noi proteste violente în Franța din cauza reformei pensiilor. Protestatarii au atacat forțele de ordine cu pietre și sticle
Noi proteste violente în Franța din cauza reformei pensiilor

Noi proteste violente în Franța din cauza reformei pensiilor. Oamenii legii au fost nevoiți să folosească gazele lacrimogene din dotare pentru ca mulțimea să fie împrăștiată.

Citește și Proteste de amploare în Georgia, împotriva legii „agenților străini”. Forțele de ordine folosesc tunuri cu apă și gloanțe de cauciuc împotriva celor peste 40.000 de protestatari

Noi proteste violente în Franța din cauza reformei pensiilor

Însă, protestul din Paris nu este singurul care a avut loc sâmbătă. Sute de mii de oameni din peste 200 de orașe au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la reforma pensiilor și după cum era de așteptat, unii manifestanți s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

Aceste manifestări au fost însoțite de grevă pe căile ferate și a controlorilor de zbor.

Francezii sunt extrem de nemulțumiți că guvernul vrea să majoreze cu doi ani vârsta de pensionare, de la 62 la 64 de ani. Aceștia susțin că nu vor accepta sub nicio formă această reformă susținută de guvern și de Emmanuel Macron.

„Îi cerem în continuare lui Macron să asculte muncitorii. Face pe surdul momentan, dar vede că sunt foarte mulți oameni, că aceste reforme sunt respinse de toți muncitorii. Trebuie să dea înapoi, îi cerem să retragă aceste reforme. Dacă nu facem nimic, lucrurile nu se vor schimba. Trebuie să fim aici. Și trebuie să arătăm că nu cedăm. Guvernul nu vrea să cedeze, nici noi nu vrem”, a declarat un protestatar.

Francezii spun că vor ieși în stradă până când guvernul va renunța la reforma pensiilor.

Citește și Val de proteste la Paris. Peste un milion de oameni au ieșit în stradă din cauza reformei pensiilor VIDEO