Noi reacţii adverse ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna. Ce categorii de bolnavi sunt vizate

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite analizează noi reacţii adverse ale vaccinurilor Pfizr şi Moderna. Cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager ar putea provoca inflamaţii cardiace. Majoritatea cazurilor au fost întâlnite la adolescenţi şi bărbaţi tineri.

25 mai 2021, 09:44
Noi reacţii adverse ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna. Ce categorii de bolnavi sunt vizate

Noi reacţii adverse ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna. Miocardita este o posibilă reacţie adversă apărută la patru zile după rapel. Majoritatea cazurilor au fost întâlnite la adolescenţi şi bărbaţi tineri.

Noi reacţii adverse ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna

Citeşte şi Cât ar putea plăti românii pentru serul anti-covid. Care este cel mai ieftin vaccin

Cele două vaccinurile pe bază de ARN mesager ar putea provoca inflamații cardiace. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite analizează miocardita ca o posibilă reacție adversă.

Deşi cazurile identificate până acum nu sunt foarte numeroase, ele au caracteristici comune care îi fac pe specialiștii să creadă că există o legătură între apariția lor și vacciul administrat. Cu toate acestea, specialiştii americani susţin că beneficiile vaccinurilor sunt mai mari decât riscurile şi îi încurajează pe oameni să se vaccineze în continuare.

Reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, Israelul raporta aceleaşi reacţii adverse apărute în urma administrării serului de la Pfizer. Reprezentanţii companiei declarau atunci că miocardita apare şi la populația generală, fără ca aceasta să primească vaccinul.

Citeşte şi Ar putea veni un nou val de COVID în România. Avertismentul făcut de Alexandru Rafila: Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală de 30-40% la toamnă e pericol!

Pfizer ia în calcul vaccinarea anuală: „COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume”

Pfizer ia în calcul vaccinarea anuală, a anunţat CEO-ul Albert Bourla. Grupul farmaceutic se gândeşte ca vaccinul împotriva coronavirusului să devină unul sezonier, așa cum este cel împotriva gripei obișnuite.

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume. La mai mult de un an de la primele contagieri, continuăm să lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție.

Covid-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume, la mai mult de un an de la primele cazuri. Așa că ne îmbunătățim cunoștințele și lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi protecție”, a precizat Albert Bourla, potrivit Rai News, citat de Alephnews.

Oficialii UE au încheiat cu Pfizer un nou contract. 900 de milioane de doze. Ar trebui livrate între decembrie 2021 și finalul lui 2023. Ungaria e singura țară membră care a refuzat participarea la contract.