Noi restricţii dure pentru populaţie. Nunţile de noapte interzise, petrecerile se termină la ora 23. Orban: „Va face bine oamenilor”

Premierul Ludovic Orban a anunţat impunerea unor restricţii privind orarul pentru toate tipurile de evenimente care sunt organizate la terase, decizia urmând să fie luată sâmbătă, la videoconferinţa membrilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

01 aug. 2020, 11:50

Decizia de introducere a unor restricţii privind orarul, va funcţiona pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terasă. Nu poţi să impui un orar de lucru, adică să limitezi la ora 23:00 şi pentru unii să permiţi şi pentru alţii să nu permiţi„, a afirmat Ludovic Orban, întrebat sâmbătă ce se întâmplă cu evenimentele private organizate la terase. Sunt afectate astfel toate nunţile de noapte, botezurile şi aniversările care în mod obişnuit aveau loc la terase seara, până târziu în noapte.

Citeşte şi Situaţie incredibilă în Guvern în privinţa închiderii teraselor după ora 23.00 şi a obligativităţii purtării măştilor în aer liber

Chestionat, într-o conferinţă de presă susţinută de premier la sediul PNL din Capitală, unde va fi luată această măsură, Ludovic Orban a răspuns: „În judeţele cu răspândire mare a virusului, unde există risc de transmitere în comunitate, pentru a reduce acest risc de răspândire a virusului. Se ştie foarte clar că foarte multe terase după ora 23:00 se transformă în locuri de petrecere, locuri care e foarte greu totuşi să impui respectarea regulilor şi din cauza asta preferăm să luăm această măsură. De altfel le va face şi bine oamenilor.

El a precizat că şedinţa CNSU va avea loc sâmbătă după amiază în sistem videoconferinţă, iar acolo va fi analizat proiectul de hotărâre.