Noi restricţii în Bucureşti de sărbători. Măsurile anunţate de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit sâmbătă noile restricţii care se vor aplica în Capitală în următaorele 14 zile. Măsurile se aplică deoarece rata de infectare COVID-19 a ajuns la 6,88 la mie. Magazinele se închid în week-end la ora 18, iar în restul zilelor ale săptămânii la ora 21.

27 mart. 2021, 16:09
Noi restricţii în Bucureşti de sărbători. Măsurile anunţate de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Noi restricţii în Bucureşti de sărbători. Autorităţile au anunţat ce măsuri se vor aplica în următoarele zile când vor avea loc mai multe sărbători religioase.

Noi restricţii în Bucureşti de sărbători. Deciziile autorităţilor

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să modifice restricţiile privind circulaţia persoanelor în contextul sărbătorilor.

  • Pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia sărbătorii Pesah se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în data de 28.03.2021, în intervalul orar 20.00 – 22.00
  • Pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui Catolic, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în perioada 03.04.2021 – 04.04.2021, în intervalul orar 20.00 – 02.00.

Citeşte şi: Noi restricţii în Bucureşti. Circulația persoanelor e interzisă după ora 20.00 în week-end. Cum se schimbă programul magazinelor

Noi restricţii în Bucureşti de sărbători. Ce se întâmplă de Paştele ortodox

În acest an, creștinii sărbătoresc Paștele Ortodox, în 2 mai. Șeful DSU a declarat că în momentul de față autoritățile nu intenționează o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere, însă vor avea loc discuții aplicate.

Dr. Raed Arafat le dă speranțe credincioșilor înaintea ședinței cu reprezentanții Bisericilor. Guvernanții nu intenționează să interzică slujbele de Înviere, iar românii ar putea să meargă să ia Lumină cu anumite reguli.

„Cred ca toata lumea a auzit ce a zis si Presedintele, ce a zis si premierul, ca intentia este ca de Paste lumea sa mearga la Inviere si sa nu fie restrictii in acest sens. Dar concluzii inca nu sunt trase. Urmeaza ceva discutii si intalniri intre reprezentantii cultelor, premier, o sa particip si eu.

Cine incearca sa porneasca oamenii ca nu se va putea (desfasura slujbele de Înviere) trebuie lasati la o parte si asteptate comunicarile oficiale. Indiferent de situatie (din punct de vedere epidemiologic, n.red.), dorinta este de participare. Participarea nu inseamna ca nu vor fi niste reguli”, a declarat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafa, la Antena 3.

Noile restricţii în Bucureşti se aplică începând de duminică, 28 martie, pentru o perioadă de 14 zile,  urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau la atingerea pragului de 7,5/1000 de locuitori.

Citeşte şi: Paşte 2021. Raed Arafat, veşti bune legate de slujba de Înviere