Noi restricţii în Bucureşti. Prefectul Capitalei: Măsurile se vor aplica de vineri seară

Noi restricţii în Bucureşti. Prefectul Capitalei a anunţat că noile măsuri hotărâte în şedinţa de guvern de joi seară se vor aplica începând cu vineri seară.

25 mart. 2021, 18:36
Noi restricţii în Bucureşti. Prefectul Capitalei: Măsurile se vor aplica de vineri seară

Noi restricţii în Bucureşti UPDATE.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni în şedinţă vineri dimineaţă, pentru a stabili noile măsuri care se vor lua pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, a declarat, joi, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Potrivit acestuia, şedinţa va fi convocată după ce va fi publicată hotărârea de Guvern privind noile măsuri, se va desfăşura la 8,00 – 9,00 dimineaţa, iar noile prevederi vor putea fi aplicate de vineri seara.

El a menţionat că, pentru moment, nu are hotărârea de Guvern, deci nu poate spune exact care vor fi măsurile ce se vor aplica. „Ştim că există în plan ca măsurile să vizeze diminuarea programului agenţilor economici, scăderea orei până la care putem ieşi afară din case şi circulaţia în afara Bucureştiului. (…) Cu privire la mall-uri, cel puţin în Bucureşti, vom lua măsuri ca să evităm aglomeraţia”, a spus Stoica.

Prefectul a precizat că pentru mijloacele de transport în comun se vor lua măsuri pentru informarea călătorilor cu privire la obligativitatea purtării măştii de protecţie sanitară, de păstrare a distanţei. „STB a făcut şi el propuneri, care vor fi supuse aprobării CMBSU, pentru monitorizarea numărului de călători în timp real şi cu forţele proprii pe cale le au şi stabilirea fluxului de intrare-ieşire”, a completat el.

Agenţii economici vor avea un program mai restrâns decât în prezent, a susţinut Alin Stoica. El a adăugat că nu se va putea ieşi din Bucureşti decât în anumite situaţii, dacă Guvernul va lua o hotărâre în acest sens.

Conform prefectului, dacă în urma aplicării noilor măsuri nu se va observa o scădere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2, este posibil ca acestea să fie schimbate. El şi-a exprimat însă speranţa că peste 2-3 săptămâni se va înregistra o îmbunătăţire a situaţiei, caz în care autorităţile vor consulta specialiştii şi s-ar putea reveni asupra măsurilor luate.

„Eu nu m-aş uita şi nu mă uit pe ratele de la diversele sectoare, suntem în acelaşi oraş şi este irelevant în care sector e rata de infectare e mai mare”, a subliniat Alin Stoica.

Noi restricţii în Bucureşti. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că noile măsuri de restricţie vor intra în vigoare imediat, după ce va fi publicată hotărârea de guvern.

Noi restricţii în Bucureşti. Prefectul Capitalei: Măsurile se vor aplica de vineri seară

Prefectul Capitalei a anunţat când vor intra în vigoare noile restricţii.

„Imediat dupa ce va fi publicata hotararea de guvern, restrictiile se vor aplica. Deocamdata nu pot sa va spus exact care vor fi. Exista in plan masuri care sa vizeze diminuarea programului agentilor economici, scăderea orei de ieșire din casă și a ieșirii din București. În mall-uri trebuie să evităm aglomeratia.

Citeşte şi Declaraţie pe propria răspundere. Tot mai multe zone din România intră în CARANTINĂ. Cum se completează documentul şi care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă

In mijloacele de transport in comun vom lua masuri privind informarea cetăţenilor cu privire la portul măştii şi păstrarea distanţei.

Restricţiile vor intra în vigoare vineri seară.

Nu inchidem terasele din Capitala, dar vor fi sancţionati cei care nu respectă masurile. Există prevederi legale care permit agenţilor constatatori să suspende activitatea agenţilor economici care în mod repetat au încălcat normele în vigoare. Adică au cel puţin două abateri. Sunt restaurante care au şi 20 de sancţiuni care au fost emise din cauza nerespectării măsurilor de siguranţă epidemiologică. Conform prevederilor legale, în cazul în care se suspendă activitatea unui astfel de comerciat, nu o poate relua timp de 6 luni

Dacă măsura Guvernului va fi să restricționăm ieșirea din București, ea se va aplica. Condițiile de excepție sunt: ieșre la locul de muncă, de transport marfă.

Măsurile sunt menite să protejeze sănătatea şi viaţa cetăţenilor”, a spus prefectul Capitalei.

Citeşte şi Noi restricţii în scenariul roşu. Se interzice ieşirea din localitate, iar magazinele vor fi închise la ora 18:00

Guvernul României are joi şedinţă pentru a adopta un proiect de hotărâre cu măsurile propuse de CNSU.

Potrivit documentului de lucru al CNSU, obţinut de News.ro, este avută în vedere reducerea intervalului de circulaţie până la ora 20.00, în localităţile în care incidenţa în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

De asemenea, unde incidenţa este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulaţie până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localităţile unde rata de infectare este peste 4 la mie şi sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsura este aplicată pe toată durata săptămânii.

Activitatea în sălile de sport şi fitness este suspendată în localităţile unde incidenţa este de peste 4 la mie, iar măsura încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie. De Paştele catolic şi ortodox este permisă circulaţia în intervalul orar 20.00 – 02.00, iar pentru sărbătoarea Pesah pe 27 şi 28 martie persoanele se pot deplasa în intervalul orar 18.00 – 22.00.