Noi restricții înainte de Revelion într-un oraș din România. Rata de infectare este de 2,20

Prefectura Buzău a anunțat că scoate, oficial, orașul Buzău din scenariul roșu. Cu toate acestea, există anumite restricții în privința organizării petrecerilor de revelion.

30 dec. 2020, 17:52
Noi restricții înainte de Revelion într-un oraș din România. Rata de infectare este de 2,20

Noi restricții înainte de Revelion într-un oraș din România. Restaurantele, cafenelele și sălile de noroc din Buzău se deschid, după ce Prefectura a anunțat că orașul iese din scenariul roșu. Cu toate acestea, buzoienii nu se pot bucura de petrecerile de Revelion deoarece trebuie să fie în case înainte de ora 23:00, iar restaurantele și cafenelele sunt deschise la capacitatea de doar 30%.

Citește și: Restricţii Revelion 2021. Anunţul făcut de Raed Arafat de Sărbătorile de iarnă

„Da, aceste localuri se vor putea redeschide, dar la doar 30% din capacitate. Atenție, nu se vor putea organiza petreceri de revelion. Localurile trebuie închise la ora 23.00, iar după ora 23.00 pentru a se deplasa în afara locuinței buzoienii au nevoie de declarație pe propria răspundere cu prezentarea unui motiv întemeiat” – a anunțat Denisa Irimia, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

De asemenea,  organizarea şi desfăşurarea activităţii în instituţiile de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, după caz. Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Noi restricții înainte de Revelion într-un oraș din România. De asemenea, pe lângă măsurile specifice scenariului galben, vor fi în vigoare și restricțiile valabile la nivel național, precum interzicerea petrecerilor sau interzicerea circulației pe timp de noapte, după ora 23, fără un motiv bineîntemeiat.

​Autoritățile din România nu introduc noi restricții în perioada Anului nou, însă cele în vigoare se mențin. Și în noaptea de Revelion este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat recent că nu există discuţii pentru impunerea unor noi măsuri sanitare suplimentare de restricții, dar a îndemnat populaţia să respecte restricţiile existente pentru că acestea previn răspândirea chiar şi a noii tulpini.