Noi rute introduse de CFR Călători

Transportul feroviar de persoane pe rutele Târgovişte - Pietroşiţa şi Târgovişte - Ploieşti se va relua în acest an, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, ministrul Transporturilor, Dan Şova.

14 mai 2014, 15:23
Noi rute introduse de CFR Călători

Cele două rute au fost închise în vara anului trecut, din cauză că nu erau profitabile.

”În legătură cu cele două tronsoane, Târgovişte – Pietroşiţa şi Târgovişte – Caragiale – Ploieşti Vest, (…) motivul, deci nu discut într-o cheie politică, ci economică, pentru care cele două trasee au fost scoase se datorează pierderilor, care pe Târgovişte – Pietroşiţa se ridicau în 2012 la 240.000 de lei lunar, iar pe Târgovişte – Caragiale – Ploieşti Vest la 120.000 de lei lunar”, a precizat Dan Şova, potrivit Agerpres.

Ministrul a spus că se va relua transportul feroviar de persoane pe cele două rute şi se va face un alt orar de plecare a trenurilor astfel încât tot mai multe persoane să folosească acest mijloc de transport.

”Pot să vă spun ce-am făcut şi cred că vom reuşi să găsim o soluţie până în luna iulie. Am luat cele două trasee, pe care, de altfel, înţeleg că ar exista un necesar pentru călători, şi am stabilit că vom avea în vedere un orar corect pentru patru trenuri pe fiecare, în aşa fel încât să servească nevoile locale. Am introdus cele două trasee în pachetul minim social pentru căile ferate, sunt introduse în actul adiţional pe 2014 la contractul de activitate şi, în perioada următoare, avem două soluţii la dispoziţie: fie luăm din susţinerea generală, care se acordă Căii Ferate prin pachetul minim social, şi dăm o parte pe aceste două trasee, fie vom aloca bani la rectificarea bugetară”, a precizat ministrul Dan Şova.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a fost prezent, miercuri, la Târgovişte, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai structurilor teritoriale din dâmboviţa din subordinea Ministerului Transporturilor. La aceste întâlniri au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi parlamentari de Dâmboviţa.


loading...