Noi sancţiuni pentru Rusia. SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie vor să majoreze costurile, după invazia din Ucraina

Joe Biden şi liderii Franței, Marii Britanii și Germaniei au discutat, luni, într-o videoconferintă despre războiul din Ucraina. Washingtonul analizează posibilitatea renunțării la petrolul rusesc.

07 mart. 2022, 22:22
Noi sancţiuni pentru Rusia. SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie vor să majoreze costurile, după invazia din Ucraina

Noi sancţiuni pentru Rusia. Casa Albă a anunţat că preşedintele Joe Biden a discutat, luni, cu Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul britanic Boris Johnson despre războiul din Ucraina.

Noi sancţiuni pentru Rusia. SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie vor să majoreze costurile, după invazia din Ucraina

Președintele american Joe Biden Biden și liderii Franței, Germaniei și Marii Britanii au decis, luni, într-un apel video, să majoreze costurile asupra Rusiei pentru ”invazia sa neprovocată și nejustificată a Ucrainei”.

Citeşte şi A treia rundă de negocieri Rusia-Ucraina. Propunere-şoc a ruşilor: Zelenski să rămână președinte de formă al Ucrainei, iar premier să fie numit un om al Moscovei

Joe Biden, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul britanic Boris Johnson ”și-au subliniat angajamentul de a continua să ofere asistență umanitară, economică și de securitate Ucrainei”.

Reamintim că după invadarea Ucrainei de către Rusia, Casa Albă a sancționat exporturile de tehnologii către rafinăriile Rusiei și gazoductul Nord Stream 2, care nu a fost lansat niciodată. Până acum, sancțiunile nu au vizat exporturile de petrol și gaze ale Rusiei, deoarece administrația Biden cântărește impactul asupra piețelor globale ale petrolului și asupra prețurilor energiei din SUA.

Statele Unite și partenerii europeni analizează interzicerea importurilor de petrol rusești, a declarat duminică secretarul de stat al SUA Antony Blinken, dar a subliniat importanța aprovizionării constante cu petrol la nivel global, scrie Reuters, citat de Antena 3.

Prețurile petrolului au crescut în ultima săptămână după ce Statele Unite și Uniunea Europeană au sancționat Rusia în urma invaziei Ucrainei.

Rusia avertizează direct România şi alţi vecini ai Ucrainei şi anunţă viitoarele ţinte. Există risc de război biologic

Citeşte şi Vasile Dîncu, despre pericolul extinderii războiului din Ucraina. „Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată”

Rusia a trecut la ameninţări. Orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, relatează Reuters.

„Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a subliniat Konaşenkov, citat de agenţia de presă Interfax.

“Ştim sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat în România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei se poate considera o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konachenkov.

Ministerul rus al Apărării a avertizat angajaţii companiilor ucrainene din domeniul apărării cu privire la viitoare atacuri care vor fi efectuate cu arme de înaltă precizie, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konaşenkov.

Forţele armate ruse vor lansa atacuri împotriva întreprinderilor din industria de apărare ”în cadrul îndeplinirii obiectivelor” a ceea ce partea rusă numeşte ”demilitarizarea Ucrainei”, au anunţat duminică agenţiile de presă ruseşti.

Avertismentul Ministerului rus al Apărării vine înaintea unor atacuri planificate asupra acestor instalaţii, pentru a evita punerea în pericol a vieţii angajaţilor companiilor.

Război în Ucraina, ziua a 11-a. Dezastru în multe teritorii: „Oraşul Mariupol nu mai există, ajutaţi-ne!”. Rusia bombardează Kievul şi atacă hidrocentrala Kaniv

De asemenea, Konaşenkov a mai spus că forţele armate din Rusia au descoperit dovezi ale unei „eliminări de urgenţă” a unor urme care indică un program militar-biologic dezvoltat în Ucraina.

Astfel, angajaţii laboratoarelor biologice ar fi raportat distrugerea de urgenţă, în prima zi a invaziei ruse, la 24 februarie, a unor agenţi patogeni deosebit de periculoşi, cum ar fi ciuma, antraxul, tularemia, holera şi alte boli mortale.

Ministerul rus a publicat documente în limba ucraineană, susţinând că programul a fost finanţat de SUA.