Noi schimbări în învăţământ. Parlamentarii pregătesc o surpriză elevilor pentru anul viitor

Un proiect de lege care a trecut deja de comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, iar în sesiunea din această toamnă ar trebui să intre în dezbaterea plenului, vrea să introducă uniforma în şcoli.

27 iul. 2015, 14:59
Noi schimbări în învăţământ. Parlamentarii pregătesc o surpriză elevilor pentru anul viitor

Parlamentarii vor să îi oblige pe elevi să poarte semnul distinctiv al şcolii la care învaţă. Iniţiatorii scriu că ar putea fi vorba despre uniformă sau măcar o eşarfă. Se lasă la latitudinea Consiliului de Administraţie al şcolii cum va arăta uniforma.

„Nu discutăm despre uniforme obligatorii în toată ţara, ci despre o uniformă personalizată, a fiecărei şcoli. E un lucru pozitiv, fiecare elev ar trebui să fie mândru de apartenenţa la şcoala la care învaţă. Universităţi celebre din lume au propriile uniforme, astfel încât elevii să fie responsabili şi mândri de apartenenţa la şcoala respectivă. Dacă nu eşti mândru de liceul la care eşti, poţi să te îmbraci în jeans rupţi”, a explicat deputatul Marius Nicoară, unul dintre iniţiatorii legii, potrivit ph-online.ro.

Primii care se opun sunt chiar elevii. Consiliul Elevilor ameninţă cu plângeri la Avocatul Poporului în cazul în care proiectul de lege este adoptat. Părinţii fac front comun cu profesorii şi spun că iniţiativa e binevenită, pentru că elimină diferenţele dintre copii la şcoală. Iar costurile unei uniforme sunt mai mici decât ale ţinutelor de fiecare zi de la cursuri.

Vezi: Noua Lege a Salarizării aduce CREŞTERI COLOSALE în ÎNVĂŢĂMÂNT. Vezi cât va ajunge să câştige un profesor

În magazine, o uniformă completă costă în jur de 200 de lei.