Noi scumpiri din aprilie. Veşti proaste pentru români înainte de Paşte

Veşti proste pentru români. Din aprilie vor scoate mai mulţi bani din buzunare pentru ţigări, dar şi pentru alimente.

31 mart. 2021, 08:38
Noi scumpiri din aprilie. Veşti proaste pentru români înainte de Paşte

Carnea de porc, mai scumpă înainte de Paşte

În aprilie, milioane de români vor face pregătiri pentru sărbătorile pascale. Catolicii sărbătoresc Paştele în data de 4 aprilie, iar producătorii de carne de porc au avertizat că românii trebuie să se aştepte la scumpiri înaintea sărbătorilor pascale.

Citeşte şi: Veşti proaste pentru români. Specialiştii atrag atenţia: Scumpirea combustibilului va fi destul de consistentă!

„Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Preţul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, citat de news.ro.

Citeşte şi: Friptură de porc umplută cu ficăţei, cu garnitura de varză dulce şi cartofi

În magazine, un kilogram de pulpă de porc ajunge la 19 lei pe kilogram.

Preşedintele APCPR a mai afirmat că în prezent fermele autohtone nu asigură mai mult de 30% din cererea de carne de porc din România, faţă de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariţia pestei porcine.

Citeşte şi: Scumpiri în lanţ ale produselor agricole. Ministrul Oros a majorat taxele pentru agricultori

 

Se scumpesc țigările de la 1 aprilie 2021
De la 1 aprilie 2021, acciza la țigări va crește din nou, după majorarea de la 1 ianuarie 2021. Nivelul va ajunge la 563,97/1.000 de ţigarete de la 1 aprilie.

De aceea, majoritatea pachetelor de ţigări se vor scumpi de la 1 aprilie cu circa 60 de bani. În media, preţul de vânzare va fi de 19,50 lei şi chiar peste 24 lei în unele cazuri.