Noi SENSURI UNICE pe străzile secundare din Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 introduce, începând de luni, un nou sens unic pe strada Rocadei, dinspre strada Gârlei spre strada Constantin Dobrogeanu Gherea, în cadrul programului de fluidizare a traficului pe străzile secundare.

26 apr. 2013, 12:19
Noi SENSURI UNICE pe străzile secundare din Sectorul 1

Introducerea sensurilor unice pe străzile secundare oferă, pe lângă alternative de fluidizare a traficului, soluţii pentru locuri de parcare, întrucât se poate parca pe ambele laturi ale străzii fără ca circulaţia rutieră să fie obstrucţionată.

„Cetăţenii din Sectorul 1 reprezintă cel mai dinamic, activ şi productiv segment social din România. De aceea, nu ne putem permite să-i ţinem blocaţi ore în şir în trafic. Orele pierdute în trafic înseamnă bani pierduţi pentru noi toţi! Vom putea spune că oamenii trăiesc într-un oraş civilizat abia atunci când vor ajunge din cel mai îndepărtat punct al Sectorului 1, până la Universitate, în condiţiile unui trafic de vârf, în cel mult 45 de minute. Acest obiectiv îl urmărim prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare”, a afirmat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Potrivit Agerpres, până în prezent, prin introducerea sensurilor unice, Primăria Sectorului 1 a creat peste 100.000 de noi locuri de parcare.

Programul de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare din Sectorul 1 a fost demarat la sfârşitul anului 2007. Până în acest moment, Primăria Sectorului 1 a introdus sensuri unice pe o treime din străzile secundare din zonele Nicolae Titulescu, Calea Griviţei, Bulevardul Ion Mihalache, Buzeşti, Aviaţiei, Bulevardul Expoziţiei, cartierul Băneasa, Dorobanţi, Floreasca şi Romană.


loading...