Noi STENOGRAME din caracatiţa Coldea. Dumitru Dumbravă: Gândiți-vă că e într-un circuit/ Doru Trăilă: Dispoziţiile trebuie executate!

Generalul ex-SRI a făcut un profit de aproximativ 13,3 milioane de lei după ce şi-a deschis o firmă de consultanță. S-a apucat de afaceri după ce a ieșit la pensie, iar un angajat s-a dovedit suficient pentru profituri. Cum mergea morişca, vedem din stenogramele prezentate de România TV.
Filip Stan
26 mai 2024, 14:22
Noi STENOGRAME din caracatiţa Coldea. Dumitru Dumbravă: Gândiți-vă că e într-un circuit/ Doru Trăilă: Dispoziţiile trebuie executate!

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă, în dosarul în care au avut loc audieri începând de joi. DNA a transmis primele informaţii în acest caz, fără a invoca niciunul dintre numele celor implicaţi, cei doi generali SRI fiind identificaţi ca oameni de afaceri.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci au fost audiaţi joi la DNA ca urmare a unui denunţ depus de omul de afaceri Cătălin Hideg. România Tv prezintă, în exclusivitate, stenograme din referatul procurorilor, piese de bază la dosar.

 CUM ȘANTAJA REȚEAUA COLDEA

Dumitru Dumbravă: Există o rază de speranță și mă voi gândi cum să optimizez lucrurile pentru ca soluția finală să îți fie favorabilă și să nu ajungi la închisoare. Serviciile nu sunt ieftine.
Doru Trăilă: Echipa din care fac parte are influență asupra magistratilor, iar judecătorul de caz va pronunța o hotărâre favorabilă în cadrul dosarului penal.
sursa: referat procurori DNA

DISCUȚIE Dumitru Dumbravă- Cătălin Hideg

Dumitru Dumbravă: Gândiți-vă că e într-un circuit. Păi vă spun că noi… Ați văzut ce… e colegul luat.
Cătălin Hideg: Nu știu.
Dumitru Dumbravă: Și eu sunt la rândul meu subiect pe multe… adică se uită lumea să vadă… m-ar… în piața publică m-ar spânzura, să vadă că am ceva cu cash, cu bani negri, cu nu știu ce. Deci, eu nu… Încă odată, îmi iau din banii mei apă, d-asta am și stabilit… Nici… Am plecat acum, am stat o săptămână în Emirate. Totul a fost pe card personal și pe banii mei. Nu vreau să vină ANAF-ul sau cine știe, trimis de nu știu cine, să mă întrebe: „Da’ hai, ce-ai făcut? Cum ai făcut?”
Cătălin Hideg: Și în schimb eu… eu am fost foarte prompt și cinstit de la început cu problema asta. Deci cu toată lumea.
Dumitru Dumbravă: Nu-i problemă, numai v-am spus.

EXCLUSIV – Cătălin Hideg, noi dezvăluiri despre cum acționa gruparea Coldea – Dumbravă: ”La început a încercat să mă înnebunească cu tehnici ale serviciilor secrete, apoi mi-a spus că aceste lucruri sunt în legătură cu optimizarea dosarului meu în justiție”

sursa: referat procurori DNA

CE MESAJE ÎI TRANSMITEA COLDEA LUI HIDEG PRIN INTERPUȘI

Doru Trăilă: Mie mi-a fost frică și eu i-am transmis ă… șefului, așa. Mie mi-a fost frică o perioadă și d-aia v-am tot bătut la cap, că dacă plecați în perioada aia, nu mai veniți înapoi. Și atunci ă…
Cătălin Hideg.: Asta am mai vorbit, mi-ați mai zis despre…
Doru Trăilă: Cred că v-am spus de vreo 4 ori.
Cătălin Hideg: Dar eu v-am spus că nu aveam motive. În al doilea rând, uite, DAN a zis că merge cu mine.
Doru Trăilă: Îhm!
Cătălin Hideg: Adică DAN e prietenu’ lu’ BOGDAN care… Prin BOGDAN, nu știu cum au ajuns ei acolo…
Doru Trăilă: V-am spus teama… teama, pe care noi am văzut-o, asta a fost, pentru că, la mijloc de an…”

sursa: referat procurori DNA

 TRĂILĂ CĂTRE HIDEG: „Șeful” este supărat.

Doru Trăilă: Reacția domnului celălalt a fost destul de categorică. El e o persoană, așa, mai dintr-o bucată și care e obișnuit să dea dispoziții, din ce m-am prins eu și…
Cătălin Hideg: Da.
Doru Trăilă: Ele trebuie executate. Cam așa vede lucrurile. ”
sursa: referat procurori DNA

 

AVEREA GENERALULUI FLORIAN COLDEA

Strategic SYS SRL – firma de consultanță deținută de Florian Coldea

2023
cifră de afaceri: 6,1 milioane lei
profit: 5,7 milioane lei

2022
cifră de afaceri: 2,9 milioane lei
profit: 2,7 milioane lei

2021
cifra de afaceri: 4,48 milioane lei
profit: 4,3 milioane lei

2020
cifră de afaceri: 639.000 lei
profit: 573.000 lei

 

Noi STENOGRAME cu caracatiţa lui Coldea: Dan Tocaci: „Greșeala vieții mele e că m-am băgat în BIIIP ăsta! Ai înțeles? Pentru ei mă arunc în fața mașinii”

Florian Coldea era numit de apropiații săi „șeful cel mare” sau „FC-ul” și este descris drept un om obișnuit să dea ordine care să fie executate. Stenogramele atașate de procurori arată că membrii acestei „echipe” lăsau de înțeles că au acces la nivel înalt, până la miniștri, pentru a rezolva probleme.
Omul de afaceri care a făcut denunțul la DNA, Cătălin Hideg, a ajuns la cei trei membri ai „echipei” prin intermediul altui afacerist, Dan Tocaciu, care i-ar fi spus că aceștia îl pot ajuta să-și rezolve problema legată de un dosar penal pentru fonduri europene, potrivit ordonanței procurorilor DNA.
Cătălin Hideg i-a cunoscut pe Florian Coldea și pe Dumitru Dumbravă, care i-au spus că îl pot ajuta, iar în urma unei întâlniri și cu avocatul Doru Trăilă i s-a comunicat prețul: 700.000 de euro plus TVA. Au urmat negocieri care s-au finalizat la 600.000 de euro plus TVA.

România TV a prezentat sâmbătă seară noi stenograme incendiare:

Dan Tocaci: Greșeala vieții mele e că m-am băgat în BIIIP ăsta! Ai înțeles? Cea mai mare! Că am zis să te ajut! Să te ajut. Ai înțeles? Nu vreau s-o fac. Eu te-am rugat frumos! M-ai făcut de BIIIIP! Da! Este foarte simplu. Eu sunt foarte sincer și ți-am spus! Acum, pentru ei, eu mă arunc în fața mașinii. Pentru ei! Că eu știu cine sunt oamenii ăia. Ăia au fost corecți și am stat si m-am rugat de ei să te ajute, să preia cazul, să te ia avocatul că ai avut numai papagali. M-am rugat de ei și au zis: bine, mă, hai!

Cătălin Hideg: ….

Dan Tocaci: Când te-am rugat, te-am rugat să faci în momentul acela. Am înțeles treaba asta! Tu ai insistat să mergi la ei, să mergi tot timpul la el, să mergem la Mitică. Hai, mă, hai să mai mergem la el, hai să mai mergem o dată la Mitică. De fiecare dată ai spus același lucru. Ți-a spus el vreodată că dacă nu îi dai 700.000 de euro, nu îți face nimic?

Cătălin Hideg: La ălălatul nu e chiar așa.

Dan Tocaci: La cine?

Cătălin Hideg: Venea și spunea: E supărat ăla pe tine!

Dan Tocaci: Și ce voiai să îți facă? Ce să zică avocatul, să te lase că tu ești băiatul bun. Stai, mă, puțin! Tu știi cum faci?

Cătălin Hideg: Asta a zis-o și nea Mitică.

Dan Tocaci: Ăștia au fost băieți buni…

Cătălin Hideg: Puteau să spună: dă-l afară, n-ai ce să faci cu el!

Dan Tocaci: Așa ți-a zis el?

Cătălin Hideg: Să mor dacă te mint! A zis că i-am făcut fraieri!

Dan Tocaci: Eu nu cred! Tu-l cunoști pe el?

Reportaj cu CAMERA ASCUNSĂ. Se şterg urmele la firma lui Coldea VIDEO

Florian Coldea nu are voie să plece din România; firme investigate pentru spălare de bani

DNA a anunţat oficial, într-un comunicat de presă, că i-a pus sub acuzare pentru trafic de influenţă pe Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi pe generalul Dumitru Dumbravă, fost şef în SRI, aceştia fiind plasaţi sub control judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi teritoriul ţării.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, începând cu data de 24 mai 2024, faţă de patru persoane (doi foşti militari, în prezent asociaţi în cadrul unor societăţi, un avocat din cadrul Baroului Bucureşti şi o persoană fără calitate specială), pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea”, a transmis DNA.

DNA nu menţionează numele inculpaţilor, dar este vorba despre generalii Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă, iar a patra persoană pusă sub acuzare este Dan Tocaci, un apropiat al celor trei.

Aceştia au fost audiaţi timp de aproape 15 ore, fiind lăsaţi să plece din sediul DNA, vineri dimineaţa, în jurul orei 3,00.

Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ formulat de omul de afaceri Cătălin Hideg. „În perioada martie 2023 – aprilie 2024, trei dintre inculpaţi (cei doi oameni de afaceri şi avocatul din cadrul Baroului Bucureşti) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi din cadrul unor instanţe de judecată şi că i-ar putea determina pe aceştia pronunţe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpaţi a fost diminuată la 600.000 euro plus TVA, fiind stabilit ca aceasta să fie remisă în trei tranşe egale. În contextul menţionat mai sus, în aceeaşi perioadă, martorul ar fi remis celor trei inculpaţi o plată parţială în sumă de aproximativ 100.000 euro”, susţine DNA.

Ciolacu, despre dosarul în care Coldea, Dumbravă, Trăilă şi Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă: Ma bucur că în perioada mea de prim-ministru justiţia funcţionează

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane juridice cu privire la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei patru inculpaţi trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu părăsească teritoriul României şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

De asemenea, inculpaţii vor depune o cauţiune în valoare de 500.000 lei (stabilită faţă de cei doi oameni de afaceri şi avocatul din cadrul Baroului Bucureşti), respectiv 150.000 lei (cu privire la cel de-al patrulea inculpat), care vor fi consemnate pe numele lor, la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sau prin constituirea unor garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita aceloraşi sume de bani, în favoarea DNA.

Omul de afaceri Cătălin Hideg a declarat joi, într-o intervenţie la Antena 3 CNN, că Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Cătălin Hideg, patronul companiei Sanimed International, a fost condamnat în luna februarie de Tribunalul Bucureşti la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar legat de o fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

Dosarul se află în prezent în faza de apel la Curtea de Apel Bucureşti.

„Am avut o întâlnire cu domnul Dumbravă, care l-a recomandat pe domnul Trăilă ca viitorul meu avocat. Am fost la dânsul la birou, la cabinetul de avocatură, unde mi-au spus iniţial că vor 700.000 de euro plus TVA. Ulterior, eu i-am spus că e o sumă foarte mare, că nu am mai văzut asemenea onorarii în România. Dânsul mi-a spus că aşa a primit ordine de la domnii generali, că asta e suma pe care trebuie să o plătesc dacă vor să mă ia ca şi client. I-am spus că este foarte mult şi ofer suma de 500.000 de euro. Dânsul a zis: ‘Bine, nu pot să decid eu, trebuie să vorbesc cu domnii în generali şi peste câteva zile să vă transmit care a fost decizia. Ulterior, m-am prezentat din nou la cabinetul domnului avocat Trăilă şi mi-a spus că singura variantă pe care o acceptă este de 600.000 de euro cu TVA, altfel nu putem încheia acest contract de asistenţă juridică. Şi am semnat contractul”, a afirmat Cătălin Hideg, la Antena 3.

În schimbul acestor bani, i s-ar fi promis „optimizarea problemelor sale din justiţie”, adică să primească o pedeapsă cu suspendare.

„Când am încheiat contractul, mi-au spus că dacă lucrurile decurg bine la instanţa de fond şi judecătorul, care a fost student al domnului Trăilă, va da o rezoluţie pozitivă, la Curtea de Apel va fi mai simplu şi că vom scădea aceşti ani”, a spus Hideg.

Cătălin Hideg a mai susţinut că a plătit o primă tranşă de 100.000 de euro, însă nu a mai avut bani, după care ar fi fost ameninţat să achite restul sumei.

El a recunoscut că a depus un denunţ la DNA şi peste 20 de înregistrări cu „probe clare” împotriva celor care l-au ameninţat.

Pe de altă parte, Hideg a mărturisit că nu are probe că banii pe care i-a dat avocatului Trăilă ar fi ajuns la foştii generali SRI.

Spynews
Xtra Night Show. Gabi Bădălău și iubita lui, Daria, interviu la dublu! Ce spune rusoaica sexy despre afacerist / VIDEO
Bzi.ro
Bat clopote de nuntă pentru Loredana Chivu! „Am primit inelul!”
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoral care a avut un succes nebun în aceste zile. Zeci de mii de turiști s-au bucurat de nisipul fierbinte și apa răcoritoare
Capital.ro
Elena UDREA, în LACRIMI. Adrian Alexandrov a plecat
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Bani de la stat pentru o categorie de români! Cine va primi 1.500 de euro direct în cont!
Adevarul
Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“
Spynews
Xtra Night Show. Bianca Drăgușanu vrea să facă pace cu Claudia Pătrășcanu! Cine ar fi fost vinovat de acest conflict: ”Regret...” / VIDEO
Spynews
Xtra Night Show. Petrecere de fițe în showbiz! Cristina Spătar și-a sărbătorit ziua de naștere la restaurantul lui Adrian Minune: ”A fost superb” / VIDEO
Evz.ro
Salarii ca în Occident. O companie sud-coreeană face angajări în România
Impact.ro
Fiica lui Virgil Ianțu, apariție de INFARCT! Jasmina s-a pozat aproape DEZBRĂCATĂ! WOW!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Tragedie în ziua de Rusalii! Radu Tudose, patronul firmei de lactate din Ibăneşti, a murit ca un erou 😢
Playsport.ro
WOW, FRIGE! Veronica e cea mai fierbinte apariție de la Euro! Ce a putut să spună înaiinte de meciul României
kanald.ro
„Nu s-a dorit ca eu să vin!”. Trădarea resimțită de Ionuț Lupescu la alegerile Federației Române de Fotbal
Capital.ro
Obligatoriu din 1 august în toată România. Revoltă maximă: Se va BLOCA tot!
StirileBZI
Se dau de la stat 12.500 de lei! Sunt vizați absolvenții promoției 2024
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht
substantial.ro
Ministerul Afacerilor Externe confirmă cetățenia română a celei de-a treia persoane decedate în urma inundațiilor din Italia
MediaFlux
Proprietarii de locuințe din România riscă ÎNCHISOAREA. Regula la care sunt OBLIGAȚI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?