Noi taxe pentru românii care călătoresc cu avionul! Compania low-cost la care pasagerii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un zbor

Compania aeriană Ryanair a fost ținta unor critici extrem de dure din partea pasagerilor, după ce a introdus o nouă taxă pentru servicii adiționale.

04 dec. 2023, 20:20
Noi taxe pentru românii care călătoresc cu avionul! Compania low-cost la care pasagerii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un zbor
Noi taxe pentru românii care călătoresc cu avionul!

Noi taxe pentru românii care călătoresc cu avionul!  Pasagerii Ryanair tună și fulgeră, asta după ce la începutul acestei săptămâni au fost taxați în plus pentru pentru servicii adiționale precum bagajul de cală și rezervarea unui loc în avans.

Citește și Bagaje de mână la companiile low cost. Câte kg și ce dimensiuni sunt permise la Wizz Air și Ryanair, pentru a nu plăti suplimentar

Noi taxe pentru românii care călătoresc cu avionul!

Potrivit acestora, Ryanair îi taxează mai nou pe pasageri pentru cartea de îmbarcare digitală, lucru care va știrbi și mai mult imaginea companiei.

Revoltați de noile taxe impuse de compania aeriană, pasagerii au postat pe X (fostul Twitter), mai multe capturi de pe aplicația Ryanair care le cere să selecteze un loc în avans, la un cost cuprins între 8 și 21 de lire sterline, asta dacă doresc să descarce cartea de îmbarcare digitală.

Pasagerii au subliniat că cei care au refuzat să plătească suma solicitată au fost nevoiți să aștepte la aeroport pentru a primi o carte de îmbarcare tipărită.

În replică, reprezentanții companiei de pe Aeroportul Otopeni spun că noile taxe implementate în ultimele zile au provocat indignare în rândul clienților.

„Deci, Ryanair, obligi călătorii care nu doresc să rezerve un loc, să aștepte la ghișeu ca să li se printeze cartea de îmbarcare. Asta e grozav pentru mediu și încă o lovitură ieftină la adresa pasagerilor pentru a plăti mai mult pentru a călători. Un nou minim pentru Ryanair. Absolut dezonorant”, a scris un pasager pe X.

În prezent, Ryanair îi taxează pe pasageri care nu își fac formalitățile de îmbarcare online cu o sumă pentru check-in de până la 55 de lire sterline de persoană.

Însă, în ultimele zile foarte mulți pasageri au raportat că au putut accesa cartea de îmbarcare digitală fără a rezerva un loc aleatoriu, ceea ce sugerează că noua taxă nu s-a aplicat tuturor.

„Pasagerii au opțiunea de a alege un loc pentru o mică taxă sau de a li se aloca aleatoriu un loc gratuit”, a transmis un purtător de cuvânt al Ryanair.

Citește și Probleme la Ryanair. Cursele vor fi suspendate