Noi tensiuni între Turcia şi Rusia. Premierul turc acuză Moscova că se comportă ca o „organizaţie teroristă” în Siria

Ahmet Davutoglu a acuzat luni Rusia că se comportă "ca o organizație teroristă" în Siria, el amenințând cu o "ripostă" turcă "extrem de hotărâtă", relatează AFP.

15 feb. 2016, 13:14
Noi tensiuni între Turcia şi Rusia. Premierul turc acuză Moscova că se comportă ca o „organizaţie teroristă” în Siria

„Dacă Rusia continuă să se comporte ca o organizație teroristă ce forțează civilii să fugă, noi vom opune o ripostă foarte hotărâtă”, a spus Davutoglu, într-o conferință de presă comună, la Kiev, cu omologul său ucrainean.

El a subliniat că Turcia nu are desfășurate forțe de securitate pe teritoriul sirian, confirmând astfel afirmațiile ministrului apărării turc, potrivit Reuters.

Citeşte şi: Turcia şi Arabia Saudită ar putea ataca TERESTRU Siria. Rusia avertizează că ar începe un nou război mondial

Pentru a treia zi consecutiv, artileria turcă a bombardat luni dinspre frontiera Turciei poziții ale YPG în Siria, ca represalii, potrivit Ankarei, la tirurile venind dinspre teritoriul sirian. De mai multe luni, guvernul turc a avertizat Partidul Uniunii Democratice (PYD) și brațul său armat YPG în legătură cu orice fel de încercare de a se instala definitiv la vest de fluviul Eufrat.

Ministrul turc al apărării, Ismet Yilmaz, a dezmințit luni acuzațiile regimului de la Damasc potrivit căruia armata turcă ar fi trimis trupe pe teritoriul sirian și a reiterat că Turcia nu intenționează să facă acest lucru.

Șeful diplomației de la Ankara, Mevlüt Cavusoglu, avertizase sâmbătă că Turcia și Arabia Saudită ar putea să recurgă la o intervenție terestră împotriva grupării jihadiste Stat Islamic pe teritoriul sirian, aminteşte Agerpres.