Noi detalii cutremurătoare în cazul azilului groazei din Mureș. Înregistrări șocante din căminul morții: „În șase luni s-au dus trei. Au fost îngropați acolo”

Noi detalii cutremurătoare au apărut în cazul azilului groazei din Mureș. Trei oameni au murit aici, după ce au fost transferați dintr-un alt cămin din județul Maramureș.

31 iul. 2023, 18:01
Noi detalii cutremurătoare în cazul azilului groazei din Mureș. Înregistrări șocante din căminul morții: „În șase luni s-au dus trei. Au fost îngropați acolo”
Detalii cutremurătoare în cazul azilului groazei din Mureș

Trei persoane au murit în azilul groazei din Mureș în decurs de șase luni, după ce au fost transferate dintr-un alt cămin din județul Maramureș.

Informații din interiorul Direcției de Asistență Socială din Maramureș arată că, până la acest moment, nu este cunoscută cauza morții celor trei persoane transferate la Mureș, pentru că nu li s-a făcut autopsia, potrivit antena3.ro.

Citește și: Primele măsuri luate în cazul azilului groazei din Mureș! Angajatul Penitenciarului din Târgu Mureș a fost suspendat din funcție

Oficial 12 persoane au fost mutate de la centrul din Maramureș la cel din Mureș, deoarece aici ar fi beneficiat de condiții optime de îngrijire.

Declarațiile de mai jos au fost făcute la adăpstul anonimatului de persoane din cadrul Direcției de Asistență Socială din Maramureș.

Citește și: Patronul şi administratorul azilului groazei din Mureş, reţinuţi pentru 24 de ore. O a treia persoană reţinută, angajată a penitenciarului din localitate

Voce nr. 1: După ce i-a dus acolo, în șase luni s-au dus trei”.

Voce nr. 2: „În momentul când deceda un tânăr cu dizabilități în centru, trebuia făcută autopsia. În momentul în care s-a făcut autopsia, noi, ca responsabili, nu puteam fi luați, Doamne ferește, în viitor, că de ce au murit şi cum. Acolo au murit, nu știe nimeni în ce condiții au murit, dacă li s-a făcut autopsia, care sunt cauzele decesului. Mai mult, au fost îngropați acolo. Nu știu să fi fost aduși, măcar îngropați, unde i-a dus”.

Voce nr. 1: „Au încercat într-un mod elegant să facă externalizări. În sensul că, vezi Doamne, au foarte multe cheltuieli cu ei şi lor nu le revine lor nimic, că se duc pe taxe, pe medicamente, pe mâncare. Şi atunci i-a externalizat într-un centru privat”

Voce nr. 2: „L-am întrebat pe președintele Consiliului Județean de ce sunt transferați: ‘-Pentru că noi nu avem capacitate să-i îngrijim cum se cuvine și acolo o să fie îngrijiți la standarde”.