Noile haine ale militarilor români. Ce ţinute vor purta

Armata Română a anunţat că intenţionează să introducă în serviciu un nou model al costumului pentru instucţie, începând cu anul 2017. Principalele elemente de noutate sunt culorile şi croiala,  transmite armataromaniei.ro.

05 feb. 2016, 13:29

Noul model de ţinută de instrucţie, cu pastelizare unică va fi folosit pentru toate zonele în care militarii Armatei României vor desfăşura misiuni.

Primele 250 de ţinute de instrucţie vor fi confecţionate prin modulul „croitorie” din subordinea Comandamentului Logistic Întrunit şi vor fi testate de soldaţi-gradaţi profesionişti din unităţi militare din compunerea categoriilor de forţe.

Vesta multifuncţională cu buzunare modulare este un produs destinat transportului muniţiei şi materialelor. Are posibilitatea de ajustare în părţile laterale şi la umeri, cu structura de bază din urzeală tip fagure pe care sunt fixate chingi transversale ce permit fixarea şi repoziţionarea buzunarelor.

Buzunarele au dimensiuni şi forme diferite, cu destinaţie stabilită (încărcătoare, staţie radio, tomfă, baionetă), iar poziţionarea acestora este aleasă în funcţie de opţiunea luptătorului şi de specificul misiunii.