Nokia va lansa cel mai ieftin telefon cu Windows

Cel mai mare al treilea producător de telefoane mobile va lansa pe piaţă un nou model cu sistem de operare Windows. Telefonul va fi cu 30% mai ieftin decât cel mai puţin costisitor produs al Nokia, cu acelaşi sistem de operare.

27 feb. 2012, 10:55
Nokia va lansa cel mai ieftin telefon cu Windows

Un nou atac la Google din partea celor de la Nokia. Cel mai mare al treilea producător de telefoane mobile din lume a anunţat azi lansarea unui nou model pe segmentul low-cost: Lumia 610. Device-ul, care foloseşte sistemul de operare Windows, va costa 189 de euro (254 de dolari), fiind astfel cu 30% sub preţul celui mai ieftin telefon Nokia cu sistem de operare Windows.” Preţul modelului Lumia 610 îl face foarte competitiv în raport cu cele mai ieftine telefoane mobile cu sistem de operare Android”, a declarat Carolina Milanesi, vicepreşedinta companiei de cercetare Gartner Inc, citată de Bloomberg.

Noul Lumia foloseşte Windows Phone 7.5, cunoscut şi sub denumirea de Mango.

Modelul va fi lansat pe piaţă în al doilea trimestru al acestui an şi este dedicat tinerilor, producătorul încearcând astfel să atragă noua generaţie către device-uri cu sistem de operare Windows, asigurându-şi pentru viitor o bază de clienţi greu de convins de către competitorii  care folosesc sisteme de operare Android, realizate de Google. „Noul Lumia 610 este o introducere perfectă a Windows-ului către tânăra generaţie. Suntem acum capabili să acoperim o serie largă de nevoi şi preţuri”, a declarat în cadrul Mobile World Congress, Jo Harlow, şeful diviziei de smartphone al Nokia, citat de Bloomberg.

Producătorul a primit deja reacţii pozitive din piaţă în ceea ce priveşte atractivitatea telefoanelor cu sistem de operare Windows produse de ei. Astfel, anteriorul model Lumia, s-a vândut în peste 1 milion de exemplare. Aceasta în contextul în care finlandezii au pierdut peste 60 de miliarde de euro din 2007, când Apple a introdus pe piaţă iPhone.