Nora lui Ossama bin Laden a intrat în Legiunea Regală Britanică GALERIE FOTO

Zaina bin Laden, soţia de origine britanică a unuia dintre fiii teroristului Ossama bin Laden, Omar, este membră a Legiunii Regale Britanice. Aceasta este principala fundaţie de caritate din regatul insular care acordă ajutor financiar, social şi emoţional milioanelor de oameni care servesc sau au servit în Forţele Armate Britanice, precum şi familiilor acestora.

27 dec. 2012, 11:20

Cunoscută anterior ca fiind Jane Felix Browne, Zaina, în vârstă de 56 de ani, s-a căsătorit în 2007 cu Omar bin Laden, de 31 de ani, unul dintre fiii teroristului saudit  Ossama bin Laden, care a fost lichidat anul trecut de către trupele americane într-o misiune specială secretă la ascunzătoarea lui din Pakistan, Abbotabad. 

Zaina, care trăieşte în Marea Britanie unde Omar vine sporadic, este membră a Legiunii Regale Britanice şi pare dedicată acestei cauze, pe care o susţine de peste 5 ani cu donaţii în bani şi cu alte ajutoare şi servicii.

Dar în ciuda tuturor dovezilor ei de bunăvoinţă şi fidelitate faţă de Legiune, sunt destule voci care critică apartenenţa ei la această societate în calitate de noră a celui mai mare terorist de pe planetă, care a orchestrat atentatele din 11 septembrie 2011, din Statele Unite.

„Indiferent cine a fost socrul meu, o cauză bună rămâne o cauză bună. Caritatea ocupă o mare parte din viaţa mea”, a explicat Zaina, citată de publicaţia The Sun, ţinând să precizeze că şi Omar a purtat o floare de mac în piept, de Ziua Comemorării, floare ce simbolizează sângele vărsat de eroi pe câmpul de luptă.

„Familia mea a luptat în armata britanică şi încă am legături în aceasta(…) iar soţul meu susţine că cine luptă pentru ţara sa trebuie să fie respectat, iar eu cred acelaşi lucru. Această cauză o port în suflet şi nu contează cu cine sunt căsătorită”, a mai spus nora lui Bin Laden.

Zaina îl cunoscuse pe Omar în Egipt, când venise să viziteze piramidele. Ea mai fusese căsătorită de cinci ori până atunci, dar s-a îndrăgostit nebuneşte de Omar şi s-a hotărât să înfrunte toate prejudecăţile şi să se căsătorească cu el. Cu şase luni înainte, Zaina se convertise la Islam. La rândul său, Omar are mai multe soţii în Arabia Saudită, dar pe Zaina nu o deranjează acest lucru.