Nori de praf saharian deasupra Botoşaniului. Judeţul se află sub cod portocaliu de vijelii

Norul de praf saharian a afectat județul Botoșani. Șoferii şi-au găsit, marţi dimineaţă, maşinile pline de un strat de praf gălbui. Aceştia sunt nevoiți să circule cu prudență sporită. Judeţul Botoşani se află sub cod portocaliu de vijelii. 

12 mai 2020, 09:10

Fenomenul a început să fie resimțit încă din seara de luni, masa de aer încărcată cu praf circulând dinspre nordul Africii către Europa, inclusiv în România, unde acest fenomen va putea fi observat în zonele şi intervalele în care va ploua, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

În România, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marţi în vest, nord-vest şi în centru.

În prima parte a zilei de marţi, fenomenul va fi prezent în zonele de deal şi de munte, precum şi în centrul şi nord-estul teritoriului, potrivit ANM.

Reamintim că judeţul Botoşani se află sub cod portocaliu de vijeii până la ora 20:00. Vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii.

Citeşte şi Nouă AVERTIZARE METEO. Cod portocaliu şi galben de vijelii. Harta zonelor afectate