Norica Nicolai: Este necesară o regândire a formulei de administrare a Guvernului. ALDE nu va ceda vreun minister

Publicat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 10:53 // Actualizat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 10:53 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Consiliului Naţional ALDE, Norica Nicolai, a declarat la RFI că, în opinia sa, este nevoie de "o regândire a formulei de administrare a Guvernului”, atrăgând atenţia că există "ministere pe care practic populaţia nu le cunoaşte”. Ea spune însă că ALDE nu este dispusă să cedeze vreun minister, în cazul unei restructurări a Guvernului.

Foto: lideruldeopinie.ro

"De principiu, cred că şi o remaniere este necesară, pentru că este nevoie de evaluarea performanţei miniştrilor, dar în raport de analiza ultimilor ani de guvernare, a ultimului an de guvernare, cred că se poate şi o regândire a formulei guvernamentale, a numărului de ministere, a eficienţei acestora, poate unele ministere ar putea fi agenţii", a declarat Norica Nicolai.

Ea a spus că sunt ministere pe care practic populaţia nu le cunoaşte, fie că nu au reuşit să-şi organizeze eficient comunicarea în situaţia în care au realizat o serie de politici publice, fie că aceste politici publice nu au fost realizate şi trenează. "Oricum, este după părerea mea nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului", a afirmat europarlamentarul Norica Nicolai.

Întrebată dacă ALDE este dispusă să cedeze vreun minister, în caz de restructurare a Guvernului, Norica Nicolai a răspuns: "Nu, în nici un caz, pentru că ministerele noastre funcţionează, sunt ministere care tradiţional s-au regăsit în formulele guvernamentale româneşti, Externele, Mediul, Energia, care este foarte importantă în contextul actual, Relaţia cu Parlamentul este un dat, orice Guvern are nevoie de o relaţie cu Parlamentul (...). Noi nu avem nici un motiv să ne reproşăm activitatea miniştrilor noştri, o considerăm eficientă şi cred că cele patru ministere pe care le gestionează ALDE trebuie să se regăsească în orice formulă de restructurare guvernamentală".

De asemenea, întrebată dacă ALDE intenţionează să înlocuiască vreunul dintre miniştri, ea a spus că în momentul de faţă nu. "Activitatea miniştrilor noştri am considerat-o eficientă. Sigur, o să avem şi noi o analiză cu privire la miniştri, la secretarii de stat, dar în momentul de faţă, cel puţin în ceea ce priveşte ministerele, nu avem nici un motiv să propunem vreo înlocuire", a adăugat preşedintele Consiliului Naţional ALDE.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Guvernul Tudose Norica Nicolai
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H