Norica Nicolai, reacţie dură după excluderea din PNL: Acest partid nu mai există, este dominat de fostul PDL

Norica Nicolai a reacţionat dur după excluderea din PNL. Cu toate că a spus că acceptă decizia foştilor colegi de partid, europarlamentarul, exclus din partid alături de Renate Weber pentru că niciuna dintre ele nu a acceptat aderarea la PPE şi au preferat să rămână în ALDE, Norica Nicolai spune că "PNL nu mai există".

28 mai 2015, 16:22
Norica Nicolai, reacţie dură după excluderea din PNL: Acest partid nu mai există, este dominat de fostul PDL

Norica Nicolai a declarat, în exclusivitate pentru România TV, că se aştepta la excluderea din partid. „Mă asteptam, pentru ca vechiul PNL nu mai exista. Suntem intr-un partid dominat de fostul PDL, in care eu refuzam sa intru. N-am luat nicio decizie in legatura cu apropierea de o formatiune politica. Tot ce pot sa va spun este ca voi continua sa fac politica in cadrul grupului ALDE si voi sprijini toate initiativele pe care le consider pozitive ale partidelor romanesti”, a declarat Norica Nicolai.

După ce Crin Antonescu a apreciat că excluderea celor două europarlamentare din PNL este o decizie binevenită după o „bigamie politică de neacceptat”, Norica Nicolai i-a dat o replică dură fostului preşedinte liberal: „Domnul Antonescu probabil s-a trezit dupa foarte multa vreme din retragere si a incercat sa ia atidudine justificand un gest incalificabil in politica. Pentru ca aceasta decizie de a trece PNL la alt grup politic decat cel la care era afiliat si pentru care a candidat in alegerile europarlamentare, decizie luata contra prevederilor statutului de la acea vreme, ii apartine. Nu se poate pune problema de traseism, ci de consecventa din punctul meu de vedere. Pentru ca un om care a candidat sub sigla unui partid ramane la acel partid”.

Norica Nicolai şi Renate Weber au fost excluse din PNL, miercuri, printr-o decizie a Biroului Permanent Naţinal al partidului. Cele două rămân europarlamentari independenţi, după ce au refuzat să se alăture grupului PPE din care face parte PNL, alegand sa ramana in ALDE.