Norica Nicolai, aleasă vicepreşedinte al Grupului ALDE din Parlamentul European

Norica Nicolai va fi vicepreşedinte al Grupului ALDE din Parlamentul European, după o decizie luată în acest sens de către deputaţii liberali reuniţi la Strasbourg cu ocazia sesiunii plenare.

15 iul. 2014, 19:06
Norica Nicolai, aleasă vicepreşedinte al Grupului ALDE din Parlamentul European

Propunerea a aparţinut liderului ALDE Guy Verhofstadt, care şi-a convins colegii că onestitatea faţă de electorat şi consecvenţa în acţiunea politică sunt două calităţi pe care un vicepreşedinte de grup politic în Parlamentul European trebuie să le aibă, potrivit Agerpres.

Din calitatea de vicepreşedinte ALDE, Norica Nicolai va participa la elaborarea politicilor europene ale acestui grup politic. În plus, ea a fost mandatată de către colegii săi să păstreze intacte valorile liberalismului în România.

Norica Nicolai va reprezenta, de asemenea, Grupul ALDE ca membru supleant în Comisia pentru Afaceri Economice şi Monetare şi îşi va continua activitatea pe domeniul afacerilor externe, fiind desemnată să activeze în Delegaţia pentru relaţia cu Republica Moldova şi cea pentru relaţia cu Federaţia Rusă.

‘Le mulţumesc colegilor mei deputaţi pentru că au continuat să creadă în România, în cei care îi reprezintă pe români în legislativul european şi mi-au acordat încrederea lor. După cum am mai spus, ALDE este grupul care de cele mai multe ori hotărăşte direcţia pe care o iau politicile europene şi faptul că voi superviza şi voi participa la elaborarea lor în cadrul acestui grup politic este garanţia pe care le-o dau românilor că vor fi reprezentaţi cu onestitate în Europa, cel puţin în ceea ce mă priveşte’, a declarat Norica Nicolai la sfârşitul şedinţei de grup.