Norul de praf saharian din Europa a ajuns şi deasupra Greciei. Zăpada portocalie a căzut şi în Rusia şi Ucraina

Norii de praf saharian care au trecut şi pe deasupra României, o dată cu ninsorile din martie, au ajuns şi deasupra Greciei şi au oferit un spectacol special.

23 mart. 2018, 07:42

Locuitorii din Grecia au fost surprinşi de apariţia unei ceţe portocalii, care dădea o nuanţă deosebită de pe Acropole. Locuitorii au avut prilejul de a admira unul dintre spectacolele fascinante ale naturii fără să știe exact ce se întâmplă.

Autorităţile au fost însă mai vigilente şi au sfătuit persoanele cu probleme respiratorii să rămână în case şi să ia măsuri de precauţie.

Iar pe insula Creta, câteva curse aeriene au fost deviate de pe un aeroport unde vizibilitatea era redusă.

Munţii din Soci, din sudul Rusiei, erau vineri dimineaţă acoperiţi de o zăpadă galbenă, după ce vântul a adus particule de nisip din Sahara, din nordul Africii.

„Frontul de aer a venit din zona Mării Mediterane, insula Creta şi nordul Africii, unde s-au înregistrat furtuni de nisip. Particulele de praf s-au condensat în atmosferă, iar ninsorile s-au colorat în galben”, a declarat Andrei Bondar, şeful Centrului Meteorologic din regiunea Krasnodar.

În alte zone de mai mică înălţime, precipitaţiile au căzut sub formă de ploaie roşiatică, un fenomen care s-a înregistrat şi în Ucraina şi Republica Moldova.