NOTE EVALUARE NAŢIONALĂ BRAŞOV. Vezi REZULTATE CAPACITATE BRAŞOV, potrivit EDU.RO

NOTE EVALUARE NAŢIONALĂ. Rezultate Evaluare Naţională 2017, pe Edu.ro. Primele rezultate vor afişate luni, 26 iunie, până la ora 16:00, în fiecare centru de examinare.

26 iun. 2017, 08:57
NOTE EVALUARE NAŢIONALĂ BRAŞOV. Vezi REZULTATE CAPACITATE BRAŞOV, potrivit EDU.RO

NOTE EVALUARE NAŢIONALĂElevii din judeţul Braşov pot găsi toate notele de la evaluare pe RomaniaTV.net. VEZI REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 Braşov.

În primăvară, la simularea pentru examenul de evaluare naţională pentru clasa a VIII-a s-au înscris 4.282 de elevi braşoveni, dintre care 3.959 au fost prezenţi, iar 323 au lipsit. La proba de Matematică, 55% dintre elevi (2.171 candidaţi) au obţinut note mai mici de 5.00, iar la Limba română rezultatele au fost puţin mai bune – rata de promovabilitate fiind de 65%.

În ceea ce priveşte simularea pentru Bacalaureat pentru clasele a XI-a şi a XII-a au fost înscrişi 6.086 de candidaţi, dintre care au fost prezenţi 5.682, iar 404 au lipsit. La Matematică, din 2629 de candidaţi de clasa a XI-a, 50% (1340 elevi) au fost declaraţi respinşi, obţinînd note mai mici de 5.00. În schimb, elevii din clasa a XII-a, care în vară vor susţine examenul maturităţii, au avut rezultate mai bune la proba obligatorie a profilului (istorie sau matematică) unde rata de promovabiltiate a fost de 58%. La Limba română, la clasa a XI-a, peste 60% dintre candidaţi au luat note de trecere, iar la clasa a XII-a procentul de promovabilitate a fost de 68%.

NOTE EVALUARE NAŢIONALĂ. Evaluarea si notarea lucrarilor se realizeaza de catre doi profesori, care lucreaza obligatoriu in sali separate. In cazul in care diferenta dintre notele date de catre cei doi evaluatori este de cel mult 1 punct, nota finala este media aritmetica a acestora, cu doua zecimale, fara rotunjire. Daca diferenta de note este mai mare de 1 punct, lucrarea este recorectata de alti doi profesori evaluatori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia este nota finala.