NOU DOSAR PENAL pentru axa Udrea – Cocoş. Ar fi luat mită de 6 milioane de euro tot pe filiera Bica

Un nou dosar penal pentru cuplul Udrea – Cocoş, ce conţine noi dezvăluiri despre felul în care s-au îmbogăţit cu bani din ilegalităţi cuplul Dorin Cocoş Elena Udrea, potrivit România TV.

30 ian. 2015, 21:32
NOU DOSAR PENAL pentru axa Udrea – Cocoş. Ar fi luat mită de 6 milioane de euro tot pe filiera Bica

În noul dosar penal, afaceristul este reţinut pentru o altă mită, în valoare de 6 milioane de euro. Banii ar fi fost obţinuţi tot cu sprijinul Alinei Bica din despăgubiri oferite lui Gheorghe Stelian, pentru un teren în Capitală.

Udrea a depus la DNA un DENUNŢ contra şefului SRI: „Cine are cătuşele este şi cel care conduce România”

Procurorii DNA îl acuză pe Dorin Cocoş în acest nou dosar de o şpagă de 6 milioane de euro. Banii ar fi venit de la stat, tot cu ajutorul Alinei Bica. Mai exact, Gheorghe Stelian avea de recuperat 1 milion de euro datorie de la un afacerist bucureştean.

Acesta din urma i-a dat in schimb lui Stelu 30% din drepturile litigioase pentru un teren in Capitala. La acel moment, Stelu ar fi apelat la Dorin Cocos pentru a fi sigur ca va primi despagubirile.

Dorin Cocos a intervenit la randul lui pe lângă Alina Bica şi Sergiu Diacomatu, ambii din comisia ANRP. Cei doi au reuşit să influenţeze rezultatul comisiei şi astfel a fost admisă despăgubirea, dar la o valoare de 7 milioane de euro. Un milion a rămas la Gheorghe Stelian, iar 6 ar fi mers la Cocos drept multumire pentru ajutor.

DOSAR Microsoft: DNA a lansat o anchetă pentru a stabili circuitul banilor de la mituitori până la Elena Udrea

Pentru ajutorul dat lui Cocoş, Alina Bica s-a ales cu un teren pe malul lacului Snagov, de peste 2 mii de metri patrati care până în 2013 i-a apartinut fostei sotii a lui Cocos, Olguta Chiriac.

DNA susţine că în 2014, acest teren a fost vândut către sora consilierului Alinei Bica.