Bebeluş de la Maternitatea din Buzău, confirmat cu coronavirus

Un bebeluş de la Maternitatea Buzău a fost diagnosticat cu COVID-19. Mama acestuia era infectată cu coronavirus. Bebeluşul este cel mai tânăr pacient cu coronavirus din judeţul Buzău. 

20 mai 2020, 18:33
Bebeluş de la Maternitatea din Buzău, confirmat cu coronavirus

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, nou-născutul a fost testat pentru coronavirus imediat după ce a venit pe lume, în Maternitatea Buzău, pentru că mama lui, în vârstă de 23 de ani, fusese diagnosticată cu COVID-19.

Rezultatul testului a venit miercuri şi a arătat că şi bebeluşul este infectat. Copilul este izolat într-un incubator în secţia de Neonatologie şi urmează, cel mai probabil, să fie transportat la un spital din Bucureşti. Starea copilului este bună.

Mama lui este internată în Spitalul din Râmnicu Sărat. Ea provine din focarul de la Râmnicelu, localitate aflată în carantină după confirmarea mai multor cazuri de COVID-19 şi după refuzul unora dintre localnici de a fi testaţi, deşi aveau simptome de boală.

În judeţul Buzău sunt 148 de cazuri de infectare cu coronavirus, 15 fiind cadre medicale de la Spitalul Judeţean şi de Policlinica „Nicolae Titulescu”. Judeţul nu înregistrează niciun deces în rândul bolnavilor de COVID-19.

Citeşte şi OMS anunţă un vârf al pandemiei de coronavirus în întreaga lune. În ultimele 24 de ore au fost raportate 106.000 de cazuri


loading...
Partenerii noștri