Nou scandal: Cine merge la Consiliul European şi la Summitul PPE. Preşedinţia: Băsescu. Ponta: Guvernul

Preşedintele Traian Băsescu se va afla joi şi vineri la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European, dar şi la Summitul Partidului Popular European, informează Agerpres.

23 oct. 2013, 17:20
Nou scandal: Cine merge la Consiliul European şi la Summitul PPE. Preşedinţia: Băsescu. Ponta: Guvernul

Joi, Traian Băsescu va participa la Summitul Partidului Popular European, dar şi la Reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European. Tot joi, va lua parte şi la prima sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, precum şi la Dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern.

Vineri, Traian Băsescu va lua parte la cea de-a doua sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, după care, în jurul orei 13,45, va susţine o declaraţie de presă.

Marţi seară, premierul Victor Ponta a afirmat, în exclusivitate pentru postul B1 TV, că numai Guvernul este avizat să participe la Consiliul European de joi de la Bruxelles, deși Traian Băsescu a refuzat să îi dea mandat de participare.

Ponta a precizat că tematica acestui Consiliu este domeniul IT, iar despre acest sector numai Guvernul poate să se pronunțe.

„Fiecare Consiliu European are o tematică, acum este IT-ul. Guvernul a făcut o strategie serioasă, referitoare la industria de IT, are vreo 300 de pagini. Președintele nu poate să își spună decât părerea personală despre IT la Consiliu. Acesta este un domeniu atât de complicat și de tehnic, încât despre agenda digitală nu poate vorbi decât Guvernul. Băsescu nu mi-a cerut acest raport, dar dacă vrea îi punem la dispoziție strategia, deși mă îndoiesc că o va citi doar la o cafea”, a spus Ponta.

Traian Băsescu a decis să nu-i mai dea mandat premierul Victor Ponta pentru a reprezenta România la Consiliul European, organizat în perioada 24-25 octombrie, la Bruxelles.

Șeful statului ar fi invocat eşecul înregistrat de premierul Victor Ponta la ultimul Consiliu European, atunci când oficialii europeni au decis renunţarea la proiectul Nabucco.