Scandal în PPDD. Oamenii lui Diaconescu demască manevrele cu BANI NEGRI din partid

Scandal marţi dimineaţă în faţa şi în interiorul sediului PPDD din Bihor. Mai mulţi membri ai Partidului Poporului din comuna Popeşti au cerut să li se înregistreze demisiile. În momentul în care conducerea a refuzat cererea acestora, oamenii au început să protesteze, să se îmbrâncească şi să-şi arunce cuvinte grele.

05 nov. 2013, 17:12
Scandal în PPDD. Oamenii lui Diaconescu demască manevrele cu BANI NEGRI din partid

Scandalurile se ţin lanţ de partidul lui Dan Diaconescu. Marţi dimineaţă, tărăboiul a cuprins sediul PPDD din Bihor, unde au descins mai mulţi membri din comuna Popeşti, care au cerut să li se înregistreze demisiile, potrivit eBihoreanul. Motivul a fost acela că Biroul Naţional de Coordonare al partidului a decis, pe 30 octombrie, să dea afară din partid doi consilieri locali popeşteni, Pityu Bencic şi Mihai Holohoş, în condiţii nestatutare şi fără ca aceştia să fi fost în prealabil audiaţi de vreun for al partidului.

Potrivit primarului comunei Popeşti, cei doi au fost excluşi fără să li se spune dacă au încălcat vreo prevedere statuară. „Biroul Naţional a decis excluderea celor doi colegi consilieri locali fără să le comunice dacă au încălcat vreo prevedere statutară, fără să-i audieze în prealabil şi fără să mă anunţe nici pe mine, deşi sunt preşedintele organizaţiei comunale Popeşti. Excluderea lor a fost motivată cu articolul 16 din statut, cum că au adus prejudicii partidului, dar nu se spune în ce a constat prejudiciul. Mai mult, articolul 14 din statut spune că membrii PPDD care deţin poziţii de aleşi locali pot fi excluşi doar la propunerea preşedintelui Biroului Executiv al organizaţiei locale, adică a mea, dar pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic”, a declarat la faţa locului Dorin Curtean, primarul comunei Popeşti, care şi-a însoţit colegii la Oradea.

Biroul Judeţean Bihor al PPDD i-a comunicat hotărârea de la „centru”, semnată de prim-vicepreşedintele Vasile Petruţ şi de secretarul general Alexandru Tirla, pe 1 noiembrie, tot fără a-i explica cu ce anume ar fi greşit cei doi. Ulterior, şi ceilalţi patru consilieri locali PPDD din comună, precum şi ceilalţi 13 foşti candidaţi la funcţia de consilier local la alegerile din vara anului trecut, au decis să-şi prezinte demisiile din partid.

PPDD-iştii din Popeşti s-au adunat la sediul organizaţiei judeţene în jurul orei 10, chemând şi presa locală. Ei au acuzat conducerea judeţeană şi centrală a partidului de „dictatură” şi „totalitarism”, şi au aşteptat ca un membru al Biroului Judeţean să ajungă la sediu pentru a le înregistra demisiile.

Ăsta nu mai este partid, îi casă de toleranţă! Nu ne-a fost respectat niciun drept la apărare, nu ştim ce vină avem în faţa partidului. Ştim, în schimb, că organizaţia noastră este singura din Bihor în care avem primar şi şase consilieri, şi că şefii filialei şi-au bătut joc de noi”, au strigat demisionarii.

Aceştia l-au acuzat pe fostul preşedinte al PPDD Bihor, Ioan Lascău (încarcerat în urma unei condamnări la 3 ani de închisoare pentru fapte de corupţie comise la începutul anilor 2000, când conducea Direcţia de Finanţe a judeţului), pe deputatul Ioan Hulea (pus de la Bucureşti în locul lui Lascău), pe prim-vicepreşedintele Vasile Petruţ şi pe secretarul general Alexandru Tirla că au luat bani de la membri de partid fără să le dea chitanţe, că şi-au însuşit sumele adunate şi că şi-au împărţit funcţii în mod netransparent.

„O să facem plângere la Curtea de Conturi şi la Parchet, că am dat în campanie 30.000 de lei şi nu am primit chitanţă. Au încasat şi cotizaţiile, tot fără să dea chitanţe la oameni. O să facem şi un miting, să-i cerem lui Hulea să îşi dea demisia de onoare din Parlament, că nu mai reprezintă pe nimeni. Oricum, nu a mers niciodată în judeţ să mulţumească membrilor de partid sau să discute cu ei! Alina Popa, amanta lui Lascău, a ajuns consilier judeţean în locul lui şi Vasile Petruţ în locul lui Hulea deşi ea era pe locul 8 şi el pe locul 13 pe lista de candidaţi de anul trecut”, a declarat Dorin Curtean.

După o aşteptare de circa 20 de minute, la sediul PPDD Bihor a ajuns secretarul general Alexandru Tirla şi prim-vicepreşedintele Vasile Petruţ, care iniţial au refuzat să înregistreze demisiile. Petruţ le-a reproşat demisionarilor că sunt „uneltele” primarului Dorin Curtean, care ar fi făcut o înţelegere cu PSD, pentru ca la următoarele alegeri să candideze cu toţii din partea acestei formaţiuni.

Atât primarul, cât şi cei zece demisionari au negat această intenţie şi au dezminţit orice înţelegere cu PSD, numindu-l totodată „slugă” pentru că înainte de a veni în PPDD, „la masa pusă”, a fost membru de vază în PDL şi apropiat al fostului primar Petru Filip, acum senator PSD de Vrancea.

În cele din urmă, după aproape două ore de ţipete şi îmbrânceli, inclusiv în stradă, în faţa sediului organizaţiei, secretarul general al PPDD Bihor a înregistrat demisiile.

 

VEZI ŞI:

Silviu Văduva şi alţi cinci foşti şi actuali consilieri locali, găsiţi incompatibili de ANI