Nou tratament pentru pacienţii covid, la Spitalul Victor Babeş. În ce constă

Nou tratament pentru pacienţii covid la Spitalul "Victor Babeş". Medicii din Timişoara au introdus un nou tip de terapie pentru bolnavii cu coronavirus. Aceasta constă în folosirea unor aparate are oferă un debit mai mare de oxigen.

22 ian. 2021, 14:24
Nou tratament pentru pacienţii covid, la Spitalul Victor Babeş. În ce constă
Nou tratament pentru pacienţii covid la Spitalul"Victor Babeş". În ce constă

Nou tratament pentru pacienţii covid la „Victor Babeş”. Medicii de la Spitalul din Timișoara au introdus în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV 2 un nou tip de terapie medicală, bazat pe folosirea unor aparate care oferă un debit mai mare de oxigen.

Nou tratament pentru pacienţii covid la „Victor Babeş”

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 22 ianuarie. Aproape 2.700 de cazuri noi COVID. Bucureştiul se menţine în scenariul galben

Terapia folosește sistemele de oxigen cu flux mare HFNC (high flow nasal canula) și ajută pacienții cu forme moderate si severe de infecție cu noul coronavirus.

„Folosim aceste aparate la pacienții cu probleme respiratorii grave. Prin utilizarea lor, reușim să reducem ceea ce numim spațiul mort pulmonar. Practic, prin aplicarea acestui tratament, prin folosirea aparatului HFNC, este redus efortul respirator al pacientului.

Gazul pe care îl primește bolnavul este încălzit, este adus la temperatura corpului uman și este umidificat. Trebuie spus că, inclusiv tubul de transport este încălzit pentru a preveni răcirea aerului și condensarea vaporilor de apă. Această umidificare a aerului este foarte importantă întrucât, dacă nu ar avea loc, procedura ar face mai mult rău decât bine.

Cel mai mare câștig este scăderea riscului de mortalitate prin folosirea acestui aparat. Mai mult, datorită canulei, este mai confortabil și mai bine tolerat decât sistemele de ventilație non-invaziva cu mască”, explică Monica Marc, medic primar pneumolog la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, potrivit tion.ro.

Terapia se poate face pe termen lung în cazul pacienților care necesită suport ventilator în urma afectării pulmonare din cauzate SARS-CoV 2. .

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara a primit ca donație trei asemenea aparate de oxigen cu canulă nazală cu debit mare (HFNC), care sunt folosite în zona roșie a secțiilor de pneumologie.