Noua armă ideologică a lui Vladimir Putin, prezentată sutelor de mii de ruși ieșiți în stradă: „A făcut un brand din asta!”

Vladimir Putin susține că Rusia a devenit un simbol al luptei împotriva colonialismului, pentru discredita SUA. Liderul de la Kremlin a știut să profite de un mare val de nemulțumire prezent la nivel internațional, susține Dan Dungaciu, expert în geopolitică.

30 sept. 2022, 21:24
Noua armă ideologică a lui Vladimir Putin, prezentată sutelor de mii de ruși ieșiți în stradă: „A făcut un brand din asta!”

Dan Dungaciu a observat o retorică mult mai șlefuită din partea lui Vladimir Putin, care împreună cu camarila sa, a lucrat mult mai mult la brandingul Rusiei, pentru a putea arunca săgeți agresive la adresa Occidentului.

Pe lângă faptul că Federația Rusă se prezintă comunității internaționale drept un simbol al conservatorismului, acum Vladimir Putin susține că statul pe care-l conduce se află sub asediu, la fel ca multe alte țări ale lumii, din cauza Occidentului, a remarcat sociologul Dan Dungaciu.

„Prin 2013, când a fost arestat Silvio Berlusconi, spunea Vladimir Putin în direct ‘a fost arestat prietenul meu Berlusconi, pentru petreceri cu femei. Dacă-l prindeau cu băieți nu ar fi făcut nimic’. De atunci Rusia a început să-și asume acest tip de discurs. El a transmis mesajul că ‘Occidentul e decadent, e homosexualitate’. Atunci au început strategia de ‘branduire’, că Rusia este ca un depozitar al conservatorismului sănătos și al ortodoxiei. Astea s-au știut. 

Noutatea din discurs este că Rusia devine purtătorul de steag pentru lupta împotriva colonialismului. Asta este o chestiune nouă, adusă după invazia din 24 februarie, pentru că multe popoare, state din America Latină și Orient au fost foarte iritate de ceea ce face America – ‘Occidentul să nu-și mai impună dorința pe acolo pe unde dorește!’. Au prins chestia asta și s-au ‘branduit’ în marii luptători împotriva colonialismului”, a declarat Dan Dungaciu, la Gândul.

 

Detaliul din discursul lui Vladimir Putin care i-a atras atenția sociologului Dan Dungaciu

 

În plus, sociologului i-a mai atras atenția un aspect pe care-l consideră edificator în discursul lui Vladimir Putin, de vineri, 30 septembrie.

„A mai spus ceva Putin și mi se pare esențial: ‘Occidentul a mers atât de departe –  a încălcat suveranitatea statelor, UE nu a putut spune nici măcar ‘psss’ încât anglo-saxonii au distrus cele două conducte (n.r. – Nord Stream)”, a mai punctat Dungaciu, pentru sursa citată, în emisiunea lui Marius Tucă.