Noua bancnotă de 5 euro, REFUZATĂ de comercianţii în Belgia

Publicat: Luni, 13 Mai 2013 11:36 // Actualizat: Luni, 13 Mai 2013 11:36 // Sursa: RTV.net

Noua bancnotă de 5 euro, prima dintr-o serie intitulată "Europa", pusă în circulaţie la începutul lunii mai, este refuzată de mai mulţi comercianţi, de teamă că ar fi contrafăcută, scrie luni presa belgiană.

Foto: 123rf.com

Noua bancnotă nu a fost acceptată de unii distribuitori alimentari, dar nici de dispozitivele automate de taxare pentru parcare şi de unele bancomate, potrivit Agerpres.

De asemenea, unii comercianţi refuză să primească noile bancnote de 5 euro de teamă că ar putea fi falsuri, deşi noua bancnotă a fost introdusă în circulaţie tocmai pentru a preveni contrafacerile, întrucât este mai greu de falsificat.

Nu în ultimul rând, noile bancnote sunt percepute drept falsuri şi de detectoarele de bancnote contrafăcute, care nu au fost încă adaptate pentru a le recunoaşte, ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru refuzarea lor de către comercianţi.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
belgienii refuza bancnote de 5 euro Beligia noua bancnota de 5 euro
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 mai 12:06
...le recunoaşte, ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru refuzarea lor de către comercianţi. Source Article from http://www.rtv.net/noua-bancnota-de-5-euro-refuzata-de-comerciantii-in-belgia_79422.html
...
1
EUR
4.8314
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H