Noua conducere LAWG – soluții pragmatice pentru accesul pacienților români la terapii inovatoare

Local American Working Group (LAWG), una dintre cele mai cunoscute asociații ale companiilor farmaceutice lidere în cercetare și biotehnologie, anunță o nouă componență a Consiliului Director la nivel local, pentru un mandat de doi ani format din: Radu Rășinar (Director General AstraZeneca România) Președinte, Claudia Fleischer (Director General Roche România)Vice-Președinte, Adraina Stara (Director General, Abbvie România) Secretar General.

29 iun. 2022, 14:32
Noua conducere LAWG – soluții pragmatice pentru accesul pacienților români la terapii inovatoare

Noua conducere a LAWG își propune să vină cu soluții pragamatice la principalele provocări ale sistemului de sănătate din România cu scopul de a diminua povara socială și economică asociată bolilor cronice cu impact negativ în sănătatea publică, de a contribui la dezvoltarea unui sistem de sănătate sustenabil și rezilient și de a consolida rolul de partener activ al organizației în relație cu autoritățile, mediul academic, comunitatea medicală și pacienți.

Radu Rășinar: „Scopul principal al mandatului meu este sa fim un pilon important al ecosistemului de inovație în sănătate din România. Cred ca dezvoltarea unei platforme naționale de inovație în domeniul sănătății trebuie fundamentată pe un parteneriat care să reunească actorii relevanți din mediul public, academic și privat, să cooperăm cu scopul de a îmbunătății sistemul de sănătate din România. Suntem motivați de soluții pragmatice care să asigure viziunea unui standard european pacienților deoarece progresul în medicină curge cu o viteză amețitoare iar noi avem datoria să asigurăm accesul la inovație”.

Claudia Fleischer: “Apreciem deschiderea către dialog a autorităților publice, comunităţilor medicale şi mediului academic, ca o bază importantă pentru un parteneriat pe termen lung prin care se pot identifica soluții inovatoare pentru adaptarea sistemului medical la diferitele nevoi ale pacienților din România. Mă simt responsabilă să continui aceste colaborări pentru a promova valoarea progreselor înregistrate în ştiinţa medicală, utilizarea datelor și tehnologiei. În cadrul LAWG, dorim să fim în continuare un conector, catalizator și contribuitor principal în acest efort de a crea parteneriate la nivelul societății pentru a identifica noi abordări și soluții pentru nevoile comunității”.

Adriana Stara: “Prin puterea parteneriatului avem șansa de a ne îndeplini viziunea pe termen lung, aceea de a promova inovația în sănătate, inclusiv cercetarea medicală și tratamentele de ultimă generație, cu scopul de a facilita accesul rapid la terapii inovatoare pentru pacienții din România diagnosticați cu afecțiuni cu impact major asupra calității vieții. Intenționez să contribui activ alături de ceilalți colegi și parteneri din domeniul sănătății la ridicarea standardelor de sănătate la nivel european și la adaptarea acestora la contextul actual digital.”

Despre Local American Working Group

Local American Working Group își propune să promoveze inovația în sănătate și este de 12 ani un partener activ al sistemului de sănătate din România, facilitând crearea de politici publice eficiente pentru a sprijini, prin parteneriat și dialog, accesul pacienților la terapii inovatoare, care le oferă acestora o speranță de viață mai mare.

Membrii Local American Working Group sunt: Abbvie, Amgen, AstraZeneca, Boehringer Ingelheim, Bristol Myers Squibb, Eli Lilly, Janseen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Merck Sharpe &Dome (MSD), Novartis, Pfizer, Roche, Sanofi, UCB.