Nouă ieftinire semnificativă a carburanților. Care sunt prețurile la pompă pentru benzină și motorină

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a redus și astăzi prețul carburanților vânduți în stațiile proprii. Este a patra ieftinire din această lună și vine la o zi distanță de la precedenta.

08 feb. 2023, 13:03
Nouă ieftinire semnificativă a carburanților. Care sunt prețurile la pompă pentru benzină și motorină

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat la 8 februarie 2023 un preț de 6,52 lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,39 lei/litrul.

Conform unei analize Economica.net, în această dimineață Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut prețul motorinei cu zece bani pe litru și prețul benzinei cu doi bani pe litru.

Citește și: Facturi uriaşe la electricitate. Românii trebuie să plăteacă zeci de mii de lei pentru curent. Descarcă FORMULAR de eşalonare

Cel mai pobabil, ieftinirile se vor vedea și în stațiile companiilor concurente, Rompetrol, Lukoil și MOL, așa cum se înâmplă de fiecrare dată.

Precedenta ieftinire a avut loc chiar marți, 7 februarie, și a fost de aceeași anvergură, 10 bani pe litru, iar prețul benzinei a rămas neschimbat. Precedenta a fost la data de 4 februarie, când prețul motorinei a scăzut cu 7 bani pe litru, iar cea anterioară la 1 februarie, când motorina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru. În total așadar, în această lună prețul motorinei a scăzut, la Petrom, cu 32 de bani pe litru.

Citește și: Românii preferă mașinile noi în 2023. Numărul înmatriculărilor a crescut cu o treime față de prima lună din anul trecut